Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Training Projectmatig werken

Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

In deze training leert u de belangrijkste aspecten van het werken binnen een project. Ieder project is uniek. Dit vraagt om procedures die zijn toegesneden op de karakteristieken van het project. Voor projectteamleden houdt dit in dat ze hun eigen activiteiten moeten kunnen plannen en beheersen. Daarnaast moeten ze informatie verschaffen over de voortgang van hun activiteiten. Tijdens deze training passeren alle belangrijke aspecten van projectmatig werken de revue.

Voor wie

Deze training is bestemd voor projectmedewerkers maar ook voor projectteams, bijvoorbeeld in het kader van een projectstart-up.

Aanpak

De training is bijzonder praktijkgericht opgezet en wordt verzorgd door ervaren trainers met veel kennis van projectmanagementmethoden. Tijdens de training werkt u aan een fictief project voor het behandelen van de theorie. Daarnaast werkt u de opdrachten zowel in groepsverband als individueel uit. Op deze manier kunt u de opgedane theoretische kennis beter omzetten naar uw eigen praktijksituatie.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke vooropleiding nodig. Ervaring met projectmatig werken is een pre.

Studiemateriaal

In deze training wordt gebruik gemaakt van het meest actuele studiemateriaal. Tevens beschikt u over een moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, plus aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het deelnamecertificaat 'Projectmatig Werken' van ISES.

Inhoud

Inhoud

Tijdens deze training gaat u aan de slag met onderstaande onderwerpen:

 • Algemene principes en kenmerken van projectmanagement
 • Pijlers van projectmanagement

Faseren

 • Waarom
 • Typen fases: opdrachtfase, opzetfase, werkfase(s), evaluatiefase
 • Faseringsmodel

Beheersen

 • Wat te beheersen: afbakening, personeel en organisatie, communicatie, risico, kwaliteit, acquisitie en tijd
 • Kosten en integratie
 • Hoe te beheersen: aannemen, voorbereiden, uitvoeren, beoordelen en bijsturen, afleveren en afsluiten

Beslissen

 • Niveaus van beslissingen
 • Betrokkenen
 • Het werken met een projecthandboek
 • Het maken van voortgangsrapportages
 • Plannen en schatten van activiteiten rekening houdend met afhankelijkheden
 • Werken in teams, communicatie en interactie

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het deelnamecertificaat 'Projectmatig Werken' van ISES.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Code: ISES-PRW
Totaal: € 979,-
Inclusief locatie- en arrangementskosten, exclusief btw.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Projectmatig werken

Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.