Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Training Management van it-projecten

Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Bent u projectmanager en wilt u zich ontwikkelen op het gebied van projectmanagement in de IT? Het managen van IT-projecten vergt zeer specifieke kennis en vaardigheden. Behalve de gebruikelijke projectmanagementvaardigheden moet u als manager van IT-projecten ook technische kennis hebben. Bovendien hebben IT-projecten vaak directe impact op primaire en secundaire processen in organisaties. Met deze training leert u wat nodig is om IT-projecten te managen.

Uw resultaat

Na afloop van de training heeft u voldoende kennis om op een effectieve en efficiënte wijze IT-projecten in uw organisatie te managen.

Voor wie

Deze training is speciaal ontwikkeld voor projectmanagers die zich willen ontwikkelen op het gebied van projectmanagement in de IT.

Aanpak

De training is praktijkgericht en inspirerend. U gaat concreet aan de slag met diverse praktijksituaties. De training wordt verzorgd in kleine groepen met maximaal 12 deelnemers, waardoor u veel persoonlijke aandacht van uw trainer krijgt.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke vooropleiding nodig.

Studiemateriaal

In de training maakt u gebruik van het meest actuele studiemateriaal dat perfect aansluit bij deze training. Tevens beschikt u over een zeer moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft, plus aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het officiële certificaat 'Training Management van IT-projecten'.

Inhoud

Inhoud

De training bestaat uit de volgende onderwerpen:

IT-projectmanagement

 • Kenmerken van IT-projecten
 • Fasering van IT-projecten
 • Softwareontwikkeling
 • Hardwareontwikkeling
 • Hybride IT-projecten

Communicatie in IT-projecten

 • De gebruiker
 • De opdrachtgever
 • Managen van verwachtingen
 • Betrekken van gebruikers

Projectplanning

 • Resultaatoriëntatie
 • Werkstructurering
 • Projectorganisatie en teamsamenstelling

Risicomanagement bij IT-projecten

 • Risicomanagementplan
 • Identificeren van risico's
 • Kwalitatieve en kwantitatieve risicoanalyse

Beheersing van IT-projecten

 • Beheersbare onderdelen van IT-projecten
 • Releases, veranderingen en traceerbaarheid
 • Scopemanagement

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het officiële certificaat 'Training Management van IT-projecten'.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Code: ISES-TMIP
Totaal: € 1.329,-
Inclusief locatie- en arrangementskosten, exclusief btw.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Management van it-projecten

Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.