Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Programmamanagement en portfoliomanagement cursussen en trainingen

Kies één van de programma's

Erkende kwaliteit

Profiteer met ISES

Projectmanagement Actie

De voordelen van klassikaal opleiden

Meer informatie

Microsoft Actie

Geïnteresseerd in een training op maat?

Meer informatie

Whitepaper
Projectmanagement Actie
Microsoft Actie

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Portfoliomanagement

Een project staat veelal niet op zichzelf, er is vaak sprake van een combinatie tussen meerdere projecten die raakvlakken met elkaar hebben. De combinatie van projecten kan worden samengevat in een portfolio. Om het beheer op de controle en samenhang van deze projecten goed in te richten, kan een organisatie kiezen voor het opzetten van portfoliomanagement binnen een organisatie.
 
Management of Portfolios (MoP®) is de internationaal erkende standaard afkomstig vanuit de Cabinet Office. MoP® biedt best practices en handvatten voor het creëren van inzicht in de inhoud van een portfolio, de kosten die ermee gemoeid zijn en de risico’s die onderkend zijn. Daarnaast wordt inzichtelijk gemaakt hoe de voortgang is en welke impact het portfolio heeft op de bedrijfsvoering en de strategische doelstellingen van de organisatie.

Programmamanagement

Naast het beheer van portfolio(s) is er ook een referentiekader voor het inrichten van programmamanagement. De standaard op dit gebied die aansluit bij PRINCE2® en MoP® betreft Managing Successful Programmes (MSP®). MSP® omvat een reeks principes, die handvatten geven voor het succesvol aanpakken van veranderingen, processen die bij het beheer van een programma gebruikt kunnen worden en Governance thema’s, voor het inrichten van de organisatiestructuren en controlemechanismen voor programmamanagement.

Ontmoet de docenten van ISES

ISES heeft een team van zeer deskundige en geaccrediteerde trainers en coaches met praktijkervaring op het gebied van o.a. projectmanagement, programmamanagement, verandermanagement, agile, scrum, PRINCE2® en IPMA. Ontmoet de docenten van ISES.

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.