Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

PRINCE2 Opleidingen

en Cursussen

Kies één van de programma's

Erkende kwaliteit

Profiteer met ISES

Projectmanagement Actie

De voordelen van klassikaal opleiden

Meer informatie

Microsoft Actie

Geïnteresseerd in een training op maat?

Meer informatie

Whitepaper
Projectmanagement Actie
Microsoft Actie

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

PRINCE2 Opleiding bij ISES

PRINCE2 staat voor PRojects IN Controlled Environments. ISES gebruikt de laatste versie van PRINCE2 die eind 2009 is gelanceerd. Het is internationaal gezien een veelgebruikte projectmanagementmethodiek, waarbij de nieuwste inzichten en projectervaring van de gebruikers hebben geleid tot deze nieuwe versie. PRINCE2 is een registered trade mark van AXELOS Limited.
Een PRINCE2 aanpak kan worden ingedeeld in de volgende algemene kenmerken: businesscase, voordelen van het project voor het bedrijf, planning van het project, de organisatie van het project met duidelijke rollen, beheersbare en controleerbare fases, go/no go-beslissingen en een stuurgroep. Het uitgangspunt is dat beslissingsbevoegden alleen bij elkaar komen als de vooraf gestelde limieten qua doorlooptijd of investering overschreden dreigen te worden. Deze heldere aanpak maakt PRINCE2 dan ook een zeer gewaardeerde projectmanagementmethodiek.

Officiële PRINCE2 Certificering

ISES is dé specialist in PRINCE2 en een van de grootste aanbieders van gecertificeerde trainingsprogramma's. ISES is officieel erkend als PRINCE2-trainingsorganisatie - Accredited Training Organisation (ATO) - door de accrediterende instelling APMG. Met een PRINCE2 Opleiding van ISES bent u verzekerd van de beste kwaliteit.

PRINCE2 kent officiële certificeringen op twee niveaus, namelijk PRINCE2 Foundation en PRINCE2 Practitioner. Het Foundation-niveau is bedoeld voor projectmedewerkers, die niet noodzakelijkerwijs projecten leiden. U leert hoe u een project kunt sturen en bewaken binnen de kaders van het projectplan. Het Practitioner-niveau is specifiek voor projectleiders. Dit is meer praktijkgericht ingestoken dan het Foundation-niveau. ISES biedt voor beide programma's een uitstekende voorbereiding op een officiële certificering. Het vakgebied projectmanagement kent diverse certificeringen waaronder PRINCE2 en IPMA. ISES biedt alle opleidingen en certificeringen daarvoor.

PRINCE2 Foundation

Met het behalen van het PRINCE2 Foundation Examen toont de gebruiker aan over voldoende theoretische kennis van de PRINCE2 Methodiek te beschikken.

PRINCE2 Practitioner

Met het behalen van de PRINCE2 Practitioner Certificering toont de gebruiker aan de PRINCE2-methodiek te kunnen toepassen in uiteenlopende scenario's. Geleerde kennis is direct toepasbaar in de praktijk. Reden genoeg om een PRINCE2 Cursus of Training te volgen.

Verschil tussen PRINCE2 en IPMA

PRINCE2 is in essentie een methode voor effectief projectmanagement. Het beschrijft veel meer in fases wie wanneer wat moet doen. Het geeft niet het hoe aan en zegt niets over de ervaring en vakbekwaamheid van iemand. Het is een aanpak voor de technische, organisatorische invulling van projectmanagement. IPMA daarentegen richt zicht op de technische, gedragsmatige en contextuele competenties van de projectmanager, zowel in theorie als in de praktijk. IPMA is dus gericht op de persoonlijke ervaring, kennis en competenties van een individu en PRINCE2 is gericht op het proces. PRINCE2 en IPMA zijn complementair. De PRINCE2-methodiek is een goede invulling van een aantal IPMA-competenties.
Daarnaast verschilt de examinering. PRINCE2 bestaat alleen uit een theoretische toets. Vanaf IPMA Level C vindt er naast het theorie-examen ook een 360 graden feedback plaats en een interview op basis van een projectrapport.

Ontmoet de docenten van ISES

ISES heeft een team van zeer deskundige en geaccrediteerde trainers en coaches met praktijkervaring op het gebied van o.a. projectmanagement, programmamanagement, verandermanagement, agile, scrum, PRINCE2® en IPMA. Ontmoet de docenten van ISES.

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.