Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding Managing Successful Programs (MSP®) Advanced Practitioner

Managing Successful Programs (MSP®) Advanced Practitioner
Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Het hoogste niveau in werken volgens de methode Managing Succesful ­Programmes. U bereikt het met deze training. Als Advanced Practitioner helpt u ­organisaties bij grote veranderingen in bijvoorbeeld het productportfolio, de manier van werken of de marktbenadering. Als programmamanager coördineert u zulke veranderingen met een bewezen succesvol raamwerk.

Officieel erkend

ISES is officieel erkend door APMG als ATO (Accredited Training Organisation). Hierdoor bent u ervan verzekerd dat deze training voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen en sluit deze training dan ook perfect aan bij de eisen van het examen MSP® Advanced ­Practitioner.

Voor wie

Deze training is ontwikkeld voor ervaren project­leiders en programmamanagers.

Aanpak

Door middel van oefeningen, gebaseerd op de case MSP®Care verdiepen de deelnemers hun MSP®-kennis en bereiden zij zich voor op het ­examen door middel van het uitwerken van de MSP®-producten bij de case. Daarnaast worden de ­‑deelnemers voorbereid op het afleggen van het examen MSP® Advanced Practitioner. Tijdens en na de training is er ongeveer 40 uur studie nodig om goed voorbereid het examen MSP® Advanced Practitioner in te gaan. De training wordt afgesloten met het examen MSP® Advanced Practitioner.

Voorkennis

De training is geschikt voor iedereen die zich verder wil verdiepen in de toepassing van programma­management en MSP®. De theorie van MSP® wordt bekend verondersteld. Voor deelname aan het examen moeten deel­nemers geslaagd zijn voor het examen MSP® Practitioner.

Studiemateriaal

Deze Nederlandstalige training maakt gebruik van Engelstalig studiemateriaal (sheets, boeken en casemateriaal). Tevens beschikt u over een moderne online leeromgeving, ­e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, plus aanvullende ­informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u van ISES het certificaat ‘Managing Successful Programmes (MSP®) Advanced Practitioner’.

Inhoud

Inhoud

In de MSP®-training komen de Governance themes, processen en principes, met de bijbehorende producten aan de orde.

De processen zijn:

 • Identifying a Programme
 • Defining a Programme
 • Managing the Tranches
 • Delivering the Capability
 • Realising the Benefits
 • Closing a Programme

De governance themes zijn:

 • Organisation
 • Vision
 • Leadership & Stakeholder Engagement
 • Benefits Realisation Management
 • Blueprint Delivery & Design
 • Planning and Control
 • Risk & Issue Management
 • Business Case Management
 • Quality Management

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u van ISES het certificaat ‘Managing Successful Programmes (MSP®) Advanced Practitioner’.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Totaal: € 1.933,50
Inclusief locatie- en  arrangementskosten, exclusief btw.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Managing Successful Programmes (MSP®) Foundation & Practitioner

Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.