Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

IPMA trainingen en opleidingen

Kies één van de programma's

Erkende kwaliteit

Profiteer met ISES

Projectmanagement Actie

De voordelen van klassikaal opleiden

Meer informatie

Microsoft Actie

Geïnteresseerd in een training op maat?

Meer informatie

Whitepaper
Projectmanagement Actie
Microsoft Actie

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

IPMA verbetert beheersbaarheid van projecten

IPMA is een beroepscertificering op basis van competenties en erkend in 50 landen. IPMA staat voor International Project Management Association en is de overkoepelende organisatie van nationale beroepsverenigingen voor projectmanagement, waaronder IPMA Nederland valt. Deze organisatie is gevestigd in Zwitserland en heeft ruim 45.000 leden in meer dan 50 landen.
Steeds meer werkgevers stimuleren hun projectmanagers een IPMA-certificaat te halen. Werken met IPMA-gecertificeerde projectmanagers verbetert namelijk de beheersbaarheid van projecten. Ook projectmanagers zelf zien het IPMA-certificaat als hét bewijs dat zij hun vak beheersen. Een IPMA-certificering is een internationaal erkend bewijs van deskundigheid.

Wat is een IPMA-certificering?

Projectmanagers verschillen in ervaring en het niveau waarop ze binnen de organisatie opereren. Dat geldt ook voor de complexiteit van de projecten waaraan ze leiding geven. IPMA maakt dit onderscheid zichtbaar en biedt duidelijkheid over de kennis en vaardigheden die projectmanagers in huis hebben. Daarnaast is IPMA een leerzaam bewustwordings- en reflectieproces, dat projectmanagers de mogelijkheid biedt tot verdere verdieping en professionalisering.
 
Projectmanagers kunnen zich op 4 verschillende niveaus kunnen laten certificeren, namelijk (van laag naar hoog):

  • IPMA-D - Certified Project Management Associate
  • IPMA-C - Certified Senior Project Manager
  • IPMA-B - Certified Project Manager
  • IPMA-A - Certified Project Director

De toetsing en certificering van een IPMA training vinden plaats bij Cito, onder auspiciën van IPMA.

Verschil tussen IPMA en PRINCE2®

IPMA is een methode-onafhankelijke graadmeter voor de kwaliteit van een projectmanager. PRINCE2® daarentegen is een projectmanagementmethode. IPMA is dus gericht op de persoonlijke ervaring, kennis en competenties van een individu en PRINCE2® is gericht op het proces.
IPMA kent vier verschillende niveaus en PRINCE2® bestaat uit twee niveaus. Daarnaast verschilt de examinering. PRINCE2® bestaat alleen uit een theoretische toets. Vanaf IPMA Level C vindt er naast het theorie-examen ook een 360 graden feedback plaats en een interview op basis van een projectrapport.

Ontmoet de docenten van ISES

ISES heeft een team van zeer deskundige en geaccrediteerde trainers en coaches met praktijkervaring op het gebied van o.a. projectmanagement, programmamanagement, verandermanagement, agile, scrum, PRINCE2® en IPMA. Ontmoet de docenten van ISES.

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.