Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding Technisch Projectleider

Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Als technisch projectleider of technisch projectmanager organiseert en coördineert u alle activiteiten rondom een efficiënte uitvoering van projecten. U overziet daarbij alle fases van ontwerp en engineering tot uitvoering, service, onderhoud en instandhouding. Wilt u zich ontwikkelen tot de spil tussen techniek en klant? Kies dan voor deze training.

Uw resultaat

U leert de rol van projectleider of projectmanager te vervullen. U krijgt inzicht in diverse teamrollen en u weet uw eigen rol duidelijk vorm te geven. U heeft veel kennis over project en organisatie en kunt dit toepassen. Zo kunt u projecten sturen en bewaken en volgens een bepaalde projectsystematiek werken.

Voor wie

U werkt voor een technisch georiënteerd bedrijf dat (grote) projecten realiseert en/of projectmatig werkt in de volgende vakgebieden: industrie, IT, industriële automatisering, utiliteitsbouw of GWW-sector. Daarbinnen bent u (aankomend) projectleider of projectmedewerker. Ook als u technisch projectmanager of supervisor bent, is deze opleiding interessant.

Aanpak

De training is praktijkgericht en inspirerend. U gaat concreet aan de slag met diverse praktijksituaties. Uw eigen praktijk staat steeds centraal. De training is zeer afwisselend: groepsopdrachten, discussies en rollenspelen worden afgewisseld. Er wordt aandacht besteed aan communicatieve vaardigheden, persoonlijke effectiviteit en leiderschap. Daarnaast krijgt u theorie over projectmanagement en leert u die toepassen in de praktijk.
De training wordt in kleine groepen verzorgd met maximaal 12 deelnemers, waardoor u veel persoonlijke aandacht van uw trainer krijgt.

Voorkennis

Voor deelname aan deze training adviseren wij enige ervaring met projectmatig werken.

Studiemateriaal

In deze training wordt gebruik gemaakt van het meest actuele studiemateriaal. Tevens beschikt u over een moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, plus aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat 'Technisch Projectleider'.

Inhoud

Inhoud

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Principes van projectmatig werken

  • Projectmanagement
  • Budgetteren en kostenbewaking
  • Projectplanning

Projectmanagement in de techniek

  • Overdracht ontwerp (planning, kostencalculaties)
  • Praktische voorbereiding
  • Inrichten en materiaalvoorziening

De rol van technisch projectleider/technisch projectmanager

  • Onderhandelen, advies en klantgerichtheid
  • Leidinggeven en teammanagement
  • Kwaliteit en kosten bewaken
  • Intermediair tussen management, projectmedewerkers en onderaannemers

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat 'Technisch Projectleider'.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Code: ISES-TTPL
Totaal: € 3.120,- o.b.v dag
Inclusief locatie- en arrangementskosten, exclusief btw.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Technisch Projectleider

Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.