Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Training Projectmanagement

Projectmanagement
Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

In deze praktijkgerichte training leert u alle uitgangspunten, methoden en technieken van projectmanagement kennen. Bovendien leert u hoe u deze vaardigheden vrijwel direct kunt toepassen binnen uw eigen werksituatie. Deze praktische training biedt direct toepasbare kennis en vaardigheden op het gebied van projectmanagement. Efficiënt en nuttig.

Resultaat van de training

Na deze training bent u in staat de hele projectcyclus te overzien en een gedegen projectplan te maken. U kunt projecten faseren en goed over het project communiceren met de opdrachtgever en omgeving. U kunt de opdracht en het resultaat formuleren en activiteiten en resources plannen en begroten. Ook leert u leiding te geven aan een project en de risico's te overzien. De beheersing van tijd, geld, informatie en kwaliteit vergeet u hierbij niet. U leert bovendien een project tot een goed einde te brengen en af te sluiten.

Voor wie

De training is erg geschikt voor projectmanagers die zelfstandig projectverantwoordelijkheid hebben of medewerkers die deeltaken op het gebied van projectmanagement vervullen.

Aanpak

De training is praktijkgericht en inspirerend. U gaat concreet aan de slag met diverse praktijksituaties. Uw eigen praktijk staat steeds centraal. De training is zeer afwisselend: groepsopdrachten, discussies en rollenspelen worden afgewisseld. De training wordt verzorgd in kleine groepen met maximaal 12 deelnemers, waardoor u veel persoonlijke aandacht van uw trainer krijgt.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke vooropleiding nodig.

Studiemateriaal

In deze training wordt gebruik gemaakt van het meest actuele studiemateriaal. Tevens beschikt u over een moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, plus aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat 'Projectmanagement'.

Inhoud

Inhoud

In deze training staat uw dagelijkse praktijk centraal. Onder leiding van deskundige trainers wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

Projectmanagement

 • Kernpunten projectmanagement
 • Kritische succesfactoren bij projecten
 • De projectcyclus
 • Stappen bij de projectvoorbereiding
 • Uitgangssituatie van een project
 • Definiëring van projectresultaten

Communicatie en projectmanagement

 • Communicatie met de opdrachtgever
 • Onderhandelen binnen projecten
 • Effectief beïnvloeden

Projectorganisatie en planning

 • Het projectplan
 • Projecten opdelen en faseren
 • Het inrichten van projecten
 • Projectstructuur en coördinatie
 • Informatievoorziening
 • Planning en afronding van projecten

Projectrisico's en budgetteren

 • Begroten van activiteiten en resources
 • Omgaan met projectrisico's
 • Tijd, geld, middelen en kwaliteit

Projectaansturing en projectteams

 • Samenstelling van het projectteam
 • Opstarten van het projectteam
 • Cultuur in en rond projecten
 • Het aansturen van projectmedewerkers
 • Besluitvorming

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat 'Projectmanagement'.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Code: ISES-TPRM
Totaal: € 1.833,50
Inclusief locatie- en aarrangementskosten, exclusief btw.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Projectmanagement

Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.