Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Training Projectleiderschap

Projectleiderschap
Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

De rol van een projectleider is er een met veel verantwoordelijkheden. Het project moet volgens de afgesproken specificaties op tijd en binnen het overeengekomen budget zijn afgerond. Hierbij is het noodzakelijk dat u de diverse teamleden op één lijn krijgt, zonder dat u daarbij direct een hiërarchische positie heeft. In deze training leert u de meest essentiële facetten van het leidinggeven aan projecten en verkrijgt u de vaardigheden die passen bij deze uitdagende rol.

Uw resultaat

Na afloop van deze training weet u vanuit een projectmatige werkhouding succesvol leiding te geven aan projecten. U krijgt inzicht in de diverse teamrollen en u weet uw eigen rol duidelijk vorm te geven.

Voor wie

Deze training is bestemd voor projectmanagers die leidinggeven aan projecten.

Aanpak

Deze training heeft een zeer interactief karakter met een mix van werkvormen. U gaat vanuit uw eigen praktijksituatie aan de slag. Aan de hand van verschillende oefeningen en rollenspelen werkt u aan het inspirerend en resultaatgericht leidinggeven aan projecten. In deze training staat de vaardigheidscomponent van de manager in het project centraal. De training wordt verzorgd in kleine groepen met maximaal 12 deelnemers, waardoor u veel persoonlijke aandacht van uw trainer krijgt.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke vooropleiding nodig.

Studiemateriaal

In deze training wordt gebruik gemaakt van het meest actuele studiemateriaal. Tevens beschikt u over een moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, plus aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat 'Projectleiderschap'.

Inhoud

Inhoud

Tijdens deze training wordt onder leiding van deskundige trainers aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

Technieken projectmatig werken

 • Essentials projectmatig werken
 • Doelstellingen project
 • Projectfasering
 • Vormgeving project

Leidinggeven aan projecten

 • Uw rol als leidinggevende in een project
 • Risicoanalyse en bevoegdheden van de projectleider
 • Het leidinggeven aan het project
 • Teamrollen in projectteams
 • Projectleden motiveren en enthousiasmeren
 • Teamcoaching
 • Omgaan met weerstanden en op knelpunten anticiperen
 • Politiek binnen projecten

Vaardigheden projectmanager

 • Omgaan met belangentegenstellingen en conflictsituaties
 • Effectief onderhandelen
 • Professioneel presenteren
 • Persoonlijke effectiviteit

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat 'Projectleiderschap'.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Code: ISES-TPR
Totaal: € 1.823,50
Inclusief locatie- en arrangementskosten, exclusief btw.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Projectleiderschap

Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.