Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Training Projectassistent

Projectassistent
Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Als projectassistent speelt u een belangrijke rol bij het organiseren en coördineren van projecten. Doordat u deadlines en acties bewaakt en professionals ondersteunt bij hun werkzaamheden binnen het project, bent u van cruciaal belang voor het slagen van het project. Een professionele projectassistent dient dan ook inzicht te hebben in de essentie van projectmatig werken. In deze training krijgt u de kennis en vaardigheden aangereikt om uw projectleider(s) optimaal te ondersteunen en te faciliteren.

Resultaat van de training

In deze boeiende training krijgt u een prima beeld van professioneel projectmanagement en de rol van de projectassistent hierin. Na afloop van deze training bent u als projectassistent in staat een project op uiterst professionele wijze te coördineren en de voortgang ervan te bewaken. U beschikt over communicatieve vaardigheden die u als projectassistent absoluut nodig heeft. U ondersteunt de planmatige projectaanpak en u weet de tijd en middelen nog beter in te zetten.

Voor wie

De training is ontwikkeld voor iedereen die in een project ondersteunende taken uitvoert en hier op een zo efficiënt mogelijke manier invulling aan wil geven.

Aanpak

De diverse oefeningen worden op individueel niveau geanalyseerd en u geeft elkaar geregeld feedback. Aan de hand van praktijksituaties leert u hoe een project effectief en efficiënt verloopt. De training wordt verzorgd in kleine groepen met maximaal 12 deelnemers, waardoor u veel persoonlijke aandacht van uw trainer krijgt.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke vooropleiding nodig.

Studiemateriaal

In deze training wordt gebruik gemaakt van het meest actuele studiemateriaal. Tevens beschikt u over een moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, plus aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat 'Projectassistent'.

Inhoud

Inhoud

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Plaatsbepaling projectassistent

 • De rol van de projectassistent
 • Rolverdeling met projectleider
 • Taken van de projectorganisatie

Projectmatig werken

 • Projectorganisatie en projectaanpak
 • Werken met doelstellingen
 • Projectvoortgang en -bewaking
 • Plannen en organiseren
 • Timemanagement

Communicatie en effectiviteit

 • Communicatieprocessen
 • Communicatie binnen de projecten
 • Effectieve gesprekstechnieken
 • Professioneel telefoneren
 • Schriftelijke communicatie

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat 'Projectassistent'.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Code: ISES-TPA
Totaal: € 1.708,50
Inclusief locatie- en arrangementskosten, exclusief btw.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Projectassistent

Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.