Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding Professional Scrum Master (PSM)

Cursusvorm:

Klassikaal

Duur:

2 dagen

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenDirect inschrijven
Algemeen

In deze praktijkgerichte, intensieve training worden alle aspecten van het Scrum framework inzichtelijk gemaakt, zodat u na deze training Scrum optimaal kunt inzetten binnen uw organisatie. De training Professional Scrum Master (PSM) is een volledig door Ken Schwaber herziene versie van zijn oorspronkelijke opleiding Certified Scrum Master (CSM) (gecreëerd in 2002). Deze herziening vond plaats in het kader van de oprichting en verdere evolutie van Scrum.org.

Scrum

Scrum is een raamwerk voor agile management van softwareontwikkeling. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams, die in korte sprints (iteraties) werkende software opleveren. Samenwerking, communicatie en teamgeest zijn hierbij sleutelwoorden. De term Scrum is afkomstig uit de rugbysport; hierbij staan de spelers in een grote groep en proberen ze al duwend de bal naar de overkant van het veld te brengen. Er wordt dus niet afgewacht tot de vorige fase afgelopen is, maar er wordt tegelijkertijd gewerkt.

Officieel erkend

De training Professional Scrum Master (PSM) is de officiële training van Scrum.org. Scrum.org onderhoudt het curriculum voor de PSM-opleidingen en selecteert enkel de meest gekwalificeerde trainers. Elke trainer brengt eigen ervaringen en expertise mee, maar het studiemateriaal is uniform. Voor deze training werkt ISES samen met haar businesspartner Computrain.

Voor wie

Deze training is zeer interessant voor alle betrokkenen bij softwareontwikkeling op basis van het Scrum framework.

Aanpak

Het zeer intensieve, programma van deze klassikale training bestaat uit praktische opdrachten in teams, discussies en hands-on oefeningen. De ervaren Scrum-trainer begeleidt u uitstekend in het leggen van de koppeling naar uw eigen praktijk.

Voorkennis

Voor het volgen van de training is het gewenst dat de deelnemer beschikt over kennis van en/of ervaring op het gebied van (iteratieve) systeemontwikkeling, projectmanagement en het opstellen van software requirements. Het is aanbevolen dat u de Scrum Guide heeft gelezen en/of een of meerdere artikelen of boeken over Scrum.

Studiemateriaal

ISES gebruikt het meest actuele, officiële, Engelstalige studiemateriaal. Tevens beschikt u over een moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, plus aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat 'Professional Scrum Master (PSM)' van Computrain. De opleiding bereidt u voor op het examen voor Professional Scrum Master Level I. Na de training krijgt u een code die toegang geeft tot het online examen voor Professional Scrum Master Level I.

Inhoud

Inhoud

De training bestaat onder andere uit de volgende onderwerpen:

  • Iteratief-incrementele Scrum-principes
  • Scrum-elementen
  • Scrum Teams
  • Scrum Planning
  • Scrum TCO
  • Scrum en verandering

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat 'Professional Scrum Master (PSM)' van Computrain. De opleiding bereidt u voor op het examen voor Professional Scrum Master Level I. Na de training krijgt u een code die toegang geeft tot het online examen voor Professional Scrum Master Level I.

Planning

2 dagen, 9.30 uur tot 16.30 uur.

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Woensdag 28 juni 2017

Variant: Dag

Woensdag 19 juli 2017

Variant: Dag

Woensdag 19 juli 2017

Variant: Dag

Donderdag 27 juli 2017

Variant: Dag
Kosten

Kosten

Trainingskosten € 1036,00
Trainingsmateriaal € 350,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,00
Locatiekosten € 59,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1495,00

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Professional Scrum Master (PSM)

Cursusvorm:

Klassikaal

Duur:

2 dagen

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenDirect inschrijven

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.