Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding Post HBO Senior Projectmanagement

Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Uw kwaliteiten als projectmanager zijn van doorslaggevende betekenis voor het succes van een project. In de opleiding Post HBO Senior Projectmanagement leert u op praktische wijze invulling te geven aan alle aspecten van een succesvol project binnen uw organisatie. Van het inrichten van het project tot het omgaan met de groepsdynamiek binnen uw projectteam. U leidt uw projecten soepeler en effectiever. Deze korte en krachtige opleiding is een must voor iedere projectmanager.

Voor wie

Bent u een projectmanager of -leider? Wilt u stevige projecten leiden en leren de menselijke factor optimaal in te zetten? Dan is deze opleiding perfect voor u. De opleiding wordt gegeven op Post HBO-niveau.

Aanpak

In dit praktijkgerichte programma gaat u aan de slag met onderwerpen gericht op iedere fase van een project. Daarnaast leert u omgaan met de groepsdynamiek van een projectteam en van de organisatie waarbinnen u een project uitvoert. U leert tijdens uw werk. Met deze action-learningaanpak zet u snel de juiste stappen en voegt u direct nuttige waarde toe aan uw organisatie. De lessen worden verzorgd door docenten uit de praktijk. Zij bieden u inzichten en juridische ervaring waar u veel van leert. Door de speciale opzet en het tempo kunt u deze opleiding prima combineren met uw werk.

Voorkennis

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze moderne online leeromgeving. Hierin vindt u bijvoorbeeld een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie.

Diploma

De opleiding wordt afgerond met een praktische opdracht. Na een succesvolle afronding van de opdracht ontvangt u het zeer gewaardeerde diploma 'Post HBO Senior Projectmanagement'.

Inhoud

Inhoud

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Opstartfase

 • Zicht op de projectopdracht
 • Projectvoorbereiding
 • Stakeholders in de projectomgeving
 • Projectdoelstellingen

Faseren en inrichten van een project

 • Planmatige invulling in projectfases
 • Projectteamsamenstelling
 • Voortgang en bijsturen bij afwijkingen
 • Scrum en agile als nieuwe flexibele projectmanagementmethodieken

Leidinggeven aan projecten

 • Projectleiderschap
 • Communicatieve vaardigheden
 • Conflicthantering en onderhandelen
 • Persoonlijke effectiviteit

Diploma

De opleiding wordt afgerond met een praktische opdracht. Na een succesvolle afronding van de opdracht ontvangt u het zeer gewaardeerde diploma 'Post HBO Senior Projectmanagement'.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.490,-
Studiematerialen: € 150,-
Examenkosten: € 195,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Post HBO Senior Projectmanagement

Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.