Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding PRINCE2® Fasttrack

PRINCE2® Fasttrack
Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Snelle en doelgerichte voorbereiding op beide PRINCE2®-examens Foundation en Practitioner. Deze 4-daagse training brengt u de elementaire principes bij van deze succesvolle methode voor projectmanagement. Ervaren trainers delen kennis en toepassingen, allemaal op de praktijk gebaseerd, en leiden u compleet op voor het behalen van de PRINCE2®-diploma's.

Officieel erkend

ISES is door APMG geaccrediteerd om deze trainingen te verzorgen en de examens af te nemen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat deze training voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen en sluit deze training perfect aan bij de exameneisen.

Voor wie

Deze training is speciaal ontwikkeld voor iedereen die in een zeer kort tijdsbestek zowel het examen PRINCE2® Foundation als Practitioner wenst te behalen. De training is ook zeer interessant voor diegenen die behoefte hebben aan een verdieping van de kennis en toepassingen van de PRINCE2®-methode.

Aanpak

Deze klassikale training wordt verzorgd door ervaren trainers met veel kennis van de PRINCE2®-projectmanagementmethode. De training start met de basis van PRINCE2® Foundation. U leert direct de elementaire kennis en inzichten van het werken met PRINCE2®. Gedurende de training leert u naast de theorie de praktijksituatie goed kennen door het maken van opdrachten aan de hand van een case waarbij er een PID geschreven dient te worden. Daarnaast krijgt u handvatten aangereikt om PRINCE2® zo efficiënt mogelijk toe te passen binnen uw praktijksituatie.

Voorkennis

U beschikt over enkele jaren projectervaring in de rol van programma-, project- of teammanager en over een HBO-werk- en -denkniveau.

Studiemateriaal

ISES gebruikt het meest actuele studiemateriaal, dat ontwikkeld is door onze eigen professionals. Hierdoor sluit het studiemateriaal perfect aan bij de exameneisen. Tevens beschikt u over een zeer moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, plus aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Certificaat

De training vormt een voorbereiding op de examens PRINCE2® Foundation en Practitioner. U krijgt aan het eind van de training proefexamens inclusief antwoorduitwerkingen, zodat u zich perfect kunt voorbereiden op deze examens. Na afloop van de training ontvangt u van ISES het certificaat 'PRINCE2® Fasttrack'. U kunt zich apart inschrijven voor de officiële examens. Kijk voor meer informatie op Examens.

Inhoud

Inhoud

In de training komen de volgende processen, opdrachten en thema's aan bod:

De 7 thema's van PRINCE2®

 • Voortgang: opfrisopdracht
 • Organisation: welke persoon uit de case is geschikt voor welke PRINCE2®-rol?
 • Businesscase: onder andere een opdracht over de inhoud
 • Quality: opdrachten over de Project Product Description (PPD), Quality Management Strategy (QMS) en Quality Review (QR)
 • Plan: inhoud van een plan, product based planning
 • Risk: met risicomaatregelen, risk register
 • Change: change-controlprocedure, inhoud-configuration en item records

De 7 processen van PRINCE2®

 • Processen: 'managing a stage boundary' en 'closing a project'
 • Werkwijze
 • Work package: opstellen van een work package
 • Exception report: opstellen van een exception report

26 managementproducten

 • Afspraken, registers, rapportages en dergelijke, die noodzakelijk zijn voor het managen van een project

Examentraining

 • Oefenexamens Foundation
 • Oefenexamen Practitioner
 • Examentips

Certificaat

De training vormt een voorbereiding op de examens PRINCE2® Foundation en Practitioner. U krijgt aan het eind van de training proefexamens inclusief antwoorduitwerkingen, zodat u zich perfect kunt voorbereiden op deze examens. Na afloop van de training ontvangt u van ISES het certificaat 'PRINCE2® Fasttrack'. U kunt zich apart inschrijven voor de officiële examens. Kijk voor meer informatie op Examens.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Code: ISES-TI-PRIN06
Totaal: € 2.088,-
Inclusief locatie- en arrangementskosten, exclusief btw.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

PRINCE2® Fasttrack

Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.