Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding Masterprogramma Projectmanagement

Masterprogramma Projectmanagement
Cursusvorm:

Masterprogramma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Doordat meer en meer werkzaamheden worden opgezet als project, worden projecten belangrijker, grootschaliger en risicovoller. Met dit Masterprogramma wordt u uitstekend opgeleid om succesvol leiding te geven aan projecten. U werkt onder leiding van ervaren docenten uit de praktijk. Zij bieden u een zeer nuttig klankbord waar u veel van zult leren. ISES verzorgt dit programma in samenwerking met businesspartner NCOI.

Voor wie

U bent een ervaren manager of professional en wilt zich graag verder professionaliseren op het gebied van projectmanagement op Masterniveau.

Aanpak

U verdiept zich op strategisch niveau in alle aspecten van projectmanagement. Daarbij komen ook onderwerpen als projectleiderschap, risicomanagement, performance, portfoliocontrol en projectplanning nadrukkelijk aan de orde. Tijdens deze opleiding ontwikkelt u zich tot een projectmanager met uitstekende loopbaanperspectieven. Voor de start van de opleiding ontvangt u een intakeformulier, waarop u uw persoonlijke leerdoelen kenbaar maakt. U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een zeer moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, met daarin de voorbereiding voor elke les, alle opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u hier communiceren met uw docent en medestudenten. U zult merken hoe prettig dat werkt.

Voorkennis

U beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Er zijn geen specifieke toelatingseisen.

Vrijstellingen

Dit praktijkgerichte programma wordt verzorgd op Masterniveau. U kunt vanuit dit programma verder studeren naar diverse Masteropleidingen van NCOI, waar deze Masterclasses ook deel van uitmaken. Indien u wordt toegelaten, ontvangt u gegarandeerd vrijstelling. Zie Toelichting Masteropleidingen voor de voorwaarden.

Diploma

Iedere Masterclass wordt afgerond met een eindopdracht. Als u de 2 Masterclasses met een voldoende afrondt, ontvangt u het diploma 'Masterprogramma Projectmanagement' van NCOI University of Applied Sciences.

Inhoud

Inhoud

De opleiding bestaat uit 2 Masterclasses. De volgende onderwerpen worden behandeld:

Masterclass Projectmanagement

(8 bijeenkomsten)

 • Projectstart-up
 • Managen van verwachtingen
 • Resultaatoriëntatie
 • Werkstructurering
 • Faseren en beslissen
 • Projectteamsamenstelling
 • Kwaliteitszorg binnen projecten
 • Budgettering en tijdsbewaking
 • Risicomanagement

Masterclass Portfoliomanagement

(8 bijeenkomsten)

 • Alle projecten in samenhang
 • Samenhang met marketing en strategie
 • Governance van projecten
 • Sturen op succes en op waarde
 • Politiek en belangentegenstellingen
 • Beïnvloeden en leidinggeven
 • Planning optimaliseren over alle resources
 • Portfoliocontrol en -assurance
 • Performanceanalyse
 • Projecten en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Diploma

Iedere Masterclass wordt afgerond met een eindopdracht. Als u de 2 Masterclasses met een voldoende afrondt, ontvangt u het diploma 'Masterprogramma Projectmanagement' van NCOI University of Applied Sciences.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 4.690,-
Studiemateriaal: € 500,-
Eindopdracht: € 295,- (per Masterclass)
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
U kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Masterprogramma Projectmanagement

Cursusvorm:

Masterprogramma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.