Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding Masterclass Programmamanagement

Masterclass Programmamanagement
Cursusvorm:

Masterclass

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

In deze Masterclass leert u effectief invulling te geven aan complexe verbeterprojecten en programma's. U leert meerdere projecten tegelijk in te richten, op elkaar af te stemmen en te implementeren. Deze unieke Masterclass wordt in samenwerking met NCOI University of Applied Sciences verzorgd. U rondt deze Masterclass af met een diploma, dat u eventueel kunt inbrengen in een vervolgopleiding naar een van de Masteropleidingen.

Voor wie

Deze Masterclass is bedoeld voor project- of programmamanagers die in hun eigen organisatie verantwoordelijk zijn voor strategische projecten en die zich willen ontwikkelen op het gebied van managen van grote projecten, veranderprocessen of programma's. Enige ervaring op het gebied van project- of procesmanagement is daarbij noodzakelijk.

Aanpak

In dit boeiende programma worden relaties gelegd met strategische doelstellingen, portfoliomanagement, het managen van programma's, implementatievaardigheden en de eigen rol van de manager. Alle belangrijke aspecten met betrekking tot programmamanagement komen in deze Masterclass aan de orde. De Masterclass is zeer praktijkgericht. U maakt voortdurend de koppeling naar uw eigen organisatie. De Masterclass wordt erzorgd door zeer ervaren docenten met ruime praktijkervaring.

Voorkennis

U beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Er zijn geen specifieke toelatingseisen.

Vrijstellingen

Dit praktijkgerichte programma wordt verzorgd op Masterniveau. U kunt vanuit dit programma verder studeren naar diverse Masteropleidingen van NCOI, waar deze Masterclass ook deel van uitmaakt. Indien u wordt toegelaten, ontvangt u gegarandeerd vrijstelling. Zie Toelichting Masteropleidingen voor de voorwaarden.

Diploma

U rondt deze opleiding af met een eindopdracht die u direct koppelt aan uw eigen organisatie. Als u de opdracht afsluit met een positief resultaat, ontvangt u het diploma 'Masterclass Programmamanagement' van NCOI University of Applied Sciences.

Inhoud

Inhoud


Visie op programmamanagement

 • Project-, portfolio- en programmamanagement
 • Het programma als gepland veranderproces
 • Besturen van veranderingen
 • Processcenario's en methodieken

Programmastrategie

 • Strategische keuze voor programmamanagement
 • Sturingsfilosofieën
 • Succesvol inrichten van programma's
 • Relatie lijn- en programmaorganisatie

Plannen, coördineren en evalueren

 • Programma onderbouwen met een strategiedocument
 • Plannen en besturen van programma's
 • Het besturingsinstrumentarium van programma's

Samenwerken in teamverband

 • Bepalen van teamcompetenties
 • Programmateams samenstellen
 • Teamresultaten en efficiëntie

Effectief leiderschap

 • Visie en strategische koersbepaling
 • Daadkrachtig optreden
 • Onderhandelings- en beïnvloedingsvaardigheden
 • Inspirerend leidinggeven en motiveren

Diploma

U rondt deze opleiding af met een eindopdracht die u direct koppelt aan uw eigen organisatie. Als u de opdracht afsluit met een positief resultaat, ontvangt u het diploma 'Masterclass Programmamanagement' van NCOI University of Applied Sciences.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 2.490,-
Studiemateriaal: € 250,-
Eindopdracht: € 295,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Masterclass Programmamanagement

Cursusvorm:

Masterclass

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.