Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carriĆØre naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding Masterclass IT-projectmanagement

Masterclass IT-projectmanagement
Cursusvorm:

Masterclass

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Het managen van IT-projecten vergt zeer specifieke kennis en vaardigheden. Behalve de gebruikelijke projectmanagementvaardigheden moet de IT-projectmanager ook technische kennis hebben. Bovendien hebben IT-projecten vaak directe impact op primaire en secundaire processen in organisaties. Deze Masterclass IT-projectmanagement wordt verzorgd in samenwerking met NCOI.

Voor wie

U bent een hoger opgeleide projectmanager en u wilt zich op Masterniveau verder ontwikkelen binnen projectmanagement in de IT. De combinatie van een hoog niveau met een praktisch toepasbare benadering maakt deze Masterclass uniek.

Aanpak

Na afloop van deze praktijkgerichte Masterclass bent u in staat op krachtige en doeltreffende wijze leiding te geven aan complexe IT-projecten. Onder leiding van deskundige en ervaren docenten leert u onder meer hoe u IT-projecten budgettair, kwalitatief en organisatorisch het beste kunt beheersen. U heeft goed zicht op de noodzakelijke fasering en de risico's bij IT-projecten. In het programma worden theoretische concepten direct in de praktijk toegepast. U leert IT-projecten op een prettige, zeer slagvaardige en doelmatige manier te leiden.

Voorkennis

U beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Er zijn geen specifieke toelatingseisen.

Vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op Masterniveau. U kunt vanuit dit programma verder studeren naar diverse Masteropleidingen van NCOI, waar deze Masterclass ook deel van uitmaakt. Indien u wordt toegelaten, ontvangt u gegarandeerd vrijstelling. Zie Toelichting Masteropleidingen voor de voorwaarden.

Diploma

De Masterclass sluit u af met een eindopdracht in de vorm van een concreet en gedegen IT-projectplan. U kunt dat in uw eigen organisatie toepassen. Bij een voldoende ontvangt u het diploma 'Masterclass IT-projectmanagement' van NCOI University of Applied Sciences.

Inhoud

Inhoud

In deze Masterclass komen de volgende onderwerpen aan de orde:

IT-projectmanagement

 • Kenmerken van IT-projecten
 • Fasering van IT-projecten
 • Softwareontwikkeling en hardwareontwikkeling
 • Hybride IT-projecten

Systeemontwikkeling

 • Van bedrijfsproces naar requirements
 • Functionele analyse en ontwerp
 • Van use case naar gebruikersinterface

Kwaliteitsmanagement

 • Testplan, teststrategie en kwaliteitsbewaking
 • Acceptatie, overdracht, applicatie- en wijzigingenbeheer

Projectplanning

 • ResultaatoriĆ«ntatie
 • Werkstructurering
 • Projectorganisatie en teamsamenstelling
 • Risicoanalyse

Risicomanagement bij IT-projecten

 • Risicomanagementplan
 • Identificeren van risico's
 • Kwalitatieve en kwantitatieve risicoanalyse
 • Risk-responseplanning
 • Risicomanagement

Beheersing van IT-projecten

 • Beheersbare onderdelen van IT-projecten
 • Plan-driven of agile
 • Releases, veranderingen en traceerbaarheid
 • Scopemanagement

Diploma

De Masterclass sluit u af met een eindopdracht in de vorm van een concreet en gedegen IT-projectplan. U kunt dat in uw eigen organisatie toepassen. Bij een voldoende ontvangt u het diploma 'Masterclass IT-projectmanagement' van NCOI University of Applied Sciences.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 2.490,-
Studiemateriaal: € 250,-
Eindopdracht: € 295,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Masterclass IT-projectmanagement

Cursusvorm:

Masterclass

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.