Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding Master Projectmanagement

Master Projectmanagement (MPM)
Cursusvorm:

Masteropleiding

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Bent u verantwoordelijk voor steeds belangrijker wordende projecten? En wilt u zich graag verder ontwikkelen tot toonaangevend, strategisch en succesvol projectmanager? Dan biedt deze Masteropleiding u precies de kennis, vaardigheden en inzichten die u zoekt. Projectmanagement is in moderne organisaties niet meer weg te denken.

NVAO-geaccrediteerd

ISES werkt voor deze Master samen met businesspartner NCOI. NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd graden (Bachelor/Master) te verlenen. De Master is officieel geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie). Deze accreditatie garandeert dat deze Master­opleiding ­voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Bij een positieve afronding van deze Masteropleiding heeft u het recht de internationaal erkende graad MPM te voeren.

Voor wie

Bent u verantwoordelijk voor grote en complexe projecten? Wilt u zich ontwikkelen tot een gedegen professional op het gebied van project­management? Dan is deze opleiding uiter­mate geschikt voor u. Zeker als u in uw bedrijf de rol van een project­manager, programmamanager of portfoliomanager inneemt. Ook is de opleiding bijzonder nuttig voor managers, adviseurs en beleids­medewerkers die ­sturing geven aan een of meerdere projecten.

Aanpak van de opleiding

Deze deeltijdopleiding is speciaal ontwikkeld voor werkenden. In 2 jaar tijd kunt u middels 1 avond­bijeenkomst in de week, of 1 dagbijeenkomst om de 2 weken, slagen voor de Master Projectmanagement. Door de modulaire opzet met 7 Master­classes, verdeeld over 2 fases, en een eindscriptie is het voor u mogelijk om flexibel te studeren. De opleiding is dan ook uitstekend te combineren met een drukke baan.

De literatuur is een mix van Nederlandstalige en Engelstalige boeken op Master­niveau. De opleiding wordt volledig in het Nederlands verzorgd. Communiceren in uw moedertaal scheelt veel tijd. Het wegnemen van taalbarrières leidt tot betere discussies, die daarmee de gewenste diepgang krijgen. Ook kunt u hierdoor het Engelstalige studiemateriaal op een meer prettige en efficiënte wijze bestuderen.

U wordt tijdens deze opleiding begeleid door ervaren topdocenten, die zelf actief zijn in de praktijk. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd door NCOI. U gaat tijdens de bijeenkomsten actief aan de slag met de theorie, opdrachten, cases en praktijksituaties.

In fase 1 van de Masteropleiding gaat u aan de slag met de fundamentele kennis en competenties op het gebied van project- en programma­manage­ment. Deze fase bestaat uit 4 Master­classes, die u elk afsluit met een eindopdracht. Tot slot rondt u fase 1 als geheel af met een integrale opdracht. Hierin brengt u alle kennis en vaardigheden die u in deze fase heeft opgedaan samen.

Tijdens deze Masterclasses leert u alles op het gebied van project- en programmamanagement. Daarnaast analyseert u projecten vanuit hun bedrijfskundige context en kijkt u vooral vanuit de strategische doelen van de organisatie en de bijbehorende veranderingstrajecten. U krijgt inzicht in onderliggende theorieën en modellen. Bovendien is er veel ruimte om uw vaardigheden te ontwikkelen.

U doet kennis op door middel van praktijk­gerichte voorbeelden. In de eindopdrachten maakt u een verbinding tussen de inhoud van de ­Masterclasses en de praktijk. Dat maakt voor u het leren niet alleen boeiend, maar ook heel efficiënt.

In fase 2 van de Masteropleiding volgt u 2 Masterclasses en een keuzemasterclass. De Masterclasses in deze fase richten zich zonder uitzondering op het gevorderde projectmanagement en uw rol als leider in de projecten. Voor de keuzemasterclass biedt NCOI interessante Masterclasses aan, waarmee u uw ontwikkeling op het gebied van ­strategisch projectmanagement kunt richten op de context van uw keuze.

Toelatingsvoorwaarden

U heeft een HBO Bachelor of een academische opleiding afgerond, aangevuld met ongeveer 2 jaar relevante­ werkervaring. Heeft u dit niet? Dan kunt u ook instromen met een 21+ toets. Daarnaast verzorgen wij diverse instroomprogramma’s. Zie Deelopleidingen en doorstromen voor meer informatie.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit ­perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Getuigschrift

U sluit uw Masteropleiding af met het officiële NVAO-geaccrediteerde getuigschrift ‘Master Projectmanagement (MPM)’ van NCOI Univer­sity of Applied Sciences. Met dit hooggewaardeerde ­officiële getuigschrift heeft u tevens het recht de graad MPM achter uw naam te voeren.

Inhoud

Studieprogramma 60 EC


Fase 1 Kernprogramma

 • Masterclass Projectmanagement 6 EC
 • Masterclass Programmamanagement 6 EC
 • Masterclass Verandermanagement 6 EC
 • Masterclass Strategisch Management 6 EC
 • Integrale opdracht 5 EC

Fase 2 Topprogramma

 • Masterclass Portfoliomanagement6 EC
 • Masterclass Persoonlijk Leiderschap6 EC
 • Keuzemasterclass*6 EC
 • Afstuderen 13 EC

 

Keuzemasterclass:

U kiest een van onderstaande Masterclasses:

 • Masterclass Projectmanagement voor Overheid en Non-profit
 • Masterclass Technisch Projectmanagement
 • Masterclass IT-Projectmanagement
 • Masterclass Organisatiepsychologie
 • Masterclass Toegepaste Organisatiekunde
 • Masterclass IT Demand- en Leveranciers­management
 • Masterclass Riskmanagement, Compliance en Governance

Getuigschrift

U sluit uw Masteropleiding af met het officiële NVAO-geaccrediteerde getuigschrift ‘Master Projectmanagement (MPM)’ van NCOI Univer­sity of Applied Sciences. Met dit hooggewaardeerde ­officiële getuigschrift heeft u tevens het recht de graad MPM achter uw naam te voeren.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten
Kostenoverzicht Ineens Per jaar
(in 2 termijnen)
Per kwartaal
 (in 8 termijnen)
Per maand 
(24 termijnen) (alleen voor particulieren)
Inschrijfgeld (eenmalig) € 150,- niet mogelijk niet mogelijk niet mogelijk
Cursusgeld € 13.900,- € 7.506,- € 1.876,50 € 625,50
Studiemateriaal € 1.750,- € 945,- € 236,25 € 78,75
Project- en scriptiebegeleiding en diplomering € 2.890,- € 1.560,60 € 390,15 € 130,05
Locatie- en arrangementskosten Zie onderstaande toelichting

Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Master Projectmanagement

Cursusvorm:

Masteropleiding

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.