Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding Managing Successful Programs (MSP®) Foundation & Practitioner

Managing Successful Programs (MSP®) Foundation & Practitioner
Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Om strategische doelstellingen te realiseren moeten organisaties door vaak grote veranderingen heen. Bijvoorbeeld ten aanzien van het ­productportfolio, de manier van werken of benadering van de markt. Alle activiteiten die nodig zijn om de benodigde veranderingen tot stand te brengen worden vaak gebundeld in programma’s. Programma­management is het coördineren van al die veranderactiviteiten. MSP® - Managing Success­ful Programmes - biedt hiervoor een gestructureerd raamwerk.

Officieel erkend

ISES is officieel erkend door APMG als ATO (Accredited Training Organisation). Hierdoor bent u ervan verzekerd dat deze training voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen en sluit deze training dan ook perfect aan bij de eisen van de examens.

Voor wie

De beide trainingen zijn geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het MSP®-raamwerk. Met name mensen die programma’s besturen zoals opdrachtgevers, programmamanagers, business change managers, maar ook diegenen die betrokken zijn bij de uitvoering van programma’s, zoals projectmanagers en medewerkers van een programma­bureau.

Aanpak

In een efficiënt en degelijk programma wordt u ­volledig voorbereid op het officiële examen MSP® Foundation en Practitioner. U krijgt hierbij actuele kennis aangereikt op het gebied van programma­management die u direct in de praktijk toepast. ­Kernbegrippen van de belangrijkste MSP®-processen worden behandeld aan de hand van heldere ­schema’s. De MSP®-theorie wordt inzichtelijk gemaakt met verschillende oefeningen. Uw trainer begeleidt u uitstekend tijdens de bijeen­komsten. Het programma is volledig opgesteld volgens de eisen van de examens MSP® Foundation en Practitioner. Met deze training word u uitstekend voorbereid op het examen. De prijs voor de externe examens zijn inbegrepen en u kunt de examens zelf inplannen na afloop van de training. 

Voorkennis

Kennis van een gestructureerde project­manage­mentmethodiek, zoals PRINCE2®, is een ver­eiste. Verder is de training geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in de toepassing van programmamanagement en MSP®.

Studiemateriaal

U maakt tijdens de training gebruik van ­geaccrediteerd studiemateraal dat perfect aansluit bij de eisen van het examen. Deze training sluit ­perfect aan bij de eisen van de examens MSP® Foundation en MSP® Practitioner. Deze examens kunt u na afloop van de training zelf plannen. ­Tevens beschikt u over een moderne online leer­omgeving, ­e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, plus aan­vullende ­informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u van ISES het certificaat ‘Managing ­Successful Programmes (MSP®) Foundation & Practitioner’.

Inhoud

Inhoud

In de MSP®-training komen de Governance themes, processen en principes, met de bijbehorende ­producten aan de orde.

De processen zijn:

 • Identifying a Programme
 • Defining a Programme
 • Managing the Tranches
 • Delivering the Capability
 • Realising the Benefits
 • Closing a Programme

De governance themes zijn:

 • Organisation
 • Vision
 • Leadership & Stakeholder Engagement
 • Benefits Realisation Management
 • Blueprint Delivery & Design
 • Planning and Control
 • Risk & Issue Management
 • Business Case Management
 • Quality Management

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u van ISES het certificaat ‘Managing ­Successful Programmes (MSP®) Foundation & Practitioner’.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Totaal: € 2.426,-
Inclusief locatie- en  arrangementskosten, exclusief btw.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Managing Successful Programmes (MSP®) Advanced Practitioner

Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.