Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding Managing Successful Programmes (MSP®) Foundation

Managing Successful Programmes (MSP®) Foundation
Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Als ervaren projectleider of programma­manager weet u hoe belangrijk het is om u te blijven ontwikkelen. U leert tijdens deze training de MSP®-­methode voor programmamanagement kennen. MSP® is een framework dat perfect aansluit op ­PRINCE2® en inzicht geeft in het beheren van meerdere projecten binnen een programma. Heeft u ruime ervaring met het leiden van projecten en wilt u zich verder ontwikkelen op het gebied van programma­management? Dan is deze training van ISES perfect voor u.

Officieel erkend

ISES is officieel erkend door APMG als ATO (Accredited Training Organisation). Hierdoor bent u ervan verzekerd dat deze training voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen en sluit deze training dan ook perfect aan bij de eisen van het examen MSP® Foundation.

Voor wie

U bent een ervaren projectleider of programma­manager. U bent ambitieus en wilt zich graag ­verder ontwikkelen.

Aanpak

U wordt volledig voorbereid op het officiële ­examen MSP® Foundation. U wordt begeleid door een zeer ervaren trainer aan de hand van een ­efficiënt en degelijk programma. U krijgt hierbij ­actuele kennis aangereikt op het gebied van ­programmamanagement, die u direct in de praktijk toepast. Kernbegrippen van de belangrijkste ­MSP®-processen worden behandeld aan de hand van ­heldere schema’s. U doet verschillende oefeningen die de MSP®-theorie inzichtelijk maken. Het programma is volledig opgesteld volgens de eisen van het examen MSP® Foundation. Dit examen is niet inbegrepen bij deze opleiding. U kunt zich hier na deze training wel zelf apart voor inschrijven. Door de aanpak en goede voorbereiding van ISES kunt u met een goed gevoel dit examen afleggen.

Voorkennis

Voor deze training is het van belang dat u reeds ruime ervaring heeft als programma­manager of projectleider. Verder dient u gedegen kennis te hebben van PRINCE2®, bij voorkeur op het niveau van PRINCE2® Practitioner.

Studiemateriaal

U maakt tijdens de training gebruik van geaccrediteerd studiemateriaal dat perfect aansluit bij de eisen van het examen. Tevens beschikt u over een moderne online leeromgeving, ­e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, plus aanvullende ­informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u van ISES het certificaat ‘Managing Successful Programmes (MSP®) Foundation‘.

Inhoud

Inhoud

De training bestaat uit de volgende onderwerpen:

Overzicht MSP®-principes, -besturings­elementen, -rollen en -processen

 • Risicomanagement
 • Beheren van de baten
 • Beheren van de verandering
 • Planning en beheersing
 • Multi-project planning
 • Kwaliteitsmanagement
 • Besturing van het projectendossier en de ­procesmatige veranderingen

MSP®-processen

 • Identificeren van programma’s
 • Definiëren van programma’s
 • Besturing inrichten op programma’s
 • Uitvoering en realisatie van programma’s
 • Afsluiten van programma’s

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u van ISES het certificaat ‘Managing Successful Programmes (MSP®) Foundation‘.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Code: ISES-MSPF
Totaal: € 1.089,-
Inclusief locatie- en  arrangementskosten, exclusief btw.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Managing Successful Programmes (MSP®) foundation

Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.