Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding MBO Technische projecten managen in de bouw

Cursusvorm:

MBO-opleiding

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

In deze korte MBO-deelopleiding leert u hoe u projecten kunt managen in een technische (bouw)omgeving. Daarbij komen vanzelfsprekend alle basisprincipes van projectmanagement en de specifieke aspecten van projectmanagement binnen de bouw uitgebreid aan de orde. Na afronding van deze opleiding kunt u perfect uit de voeten in een coördinerende rol. U bent de spin in het web tussen management en de uitvoerende tak. Deze opleiding voert ISES uit in samenwerking met NCOI Techniek.

Voor wie

Deze opleiding is ontwikkeld voor iedereen die zijn kennis en vaardigheden op het gebied van technisch projectmanagement wil ontwikkelen op erkend MBO-niveau.

Aanpak

Met deze opleiding leert u veel over het managen van projecten in de bouw. Er wordt ingegaan op projectmanagement in het algemeen en hoe dit toegepast wordt in een technische omgeving. U voert verschillende praktijkopdrachten uit, waarin u alles wat u leert toepast. Dit maakt u al meteen succesvol in uw werk. De opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren docenten, die uw dagelijkse beroepspraktijk uitstekend begrijpen. Bovendien hebben ze veel ervaring met het lesgeven aan werkenden. Studeren, werken en privé zijn zo goed te combineren.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 3-5 uur per week.

Studiemateriaal

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Diploma

U rondt beide modules af met een schriftelijk examen. Bij een voldoende beoordeling van deze examens ontvangt u het NCOI-diploma 'MBO Technische Projecten Managen in de Bouw'. Dit diploma kunt u mogelijk inbrengen in een van onze erkende MBO-opleidingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een studieadviseur.

Inhoud

Inhoud

Deze opleiding bestaat uit 2 modules:

Projectmatig werken

(6 bijeenkomsten)

 • Hoe organiseer ik een project?
 • Werken met doelen
 • Plannen en organiseren
 • Bewaken van doorlooptijden en deadlines
 • Werken met een budget en kosten
 • Rollen binnen het projectteam
 • Afronden van een project

Projecten managen in de bouw

(6 bijeenkomsten)

 • Werkvoorbereiding
 • Projectleiding en rollen in de bouw
 • Effectieve inrichting van bouwprojecten
 • Projectmanagementaspecten en uitvoering
 • Projectmanagementvaardigheden
 • Praktisch leidinggeven in de bouw
 • Bouwprocesbeheersing
 • Kwaliteitsmanagement en KAM
 • Sturen op resultaat

Diploma

U rondt beide modules af met een schriftelijk examen. Bij een voldoende beoordeling van deze examens ontvangt u het NCOI-diploma 'MBO Technische Projecten Managen in de Bouw'. Dit diploma kunt u mogelijk inbrengen in een van onze erkende MBO-opleidingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een studieadviseur.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.590,-
Studiemateriaal: € 250,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
U kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

MBO Technische projecten managen in de bouw

Cursusvorm:

MBO-opleiding

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.