Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding MBO Projectmatig werken

Cursusvorm:

MBO-opleiding

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Wilt u uw kennis en vaardigheden op het gebied van projectmatig werken ontwikkelen? Dan is deze opleiding bijzonder interessant voor u. In de opleiding werkt u aan een praktisch bruikbaar projectplan. Dit plan kunt u meteen gebruiken in uw beroepspraktijk. Zo combineert u werken en leren. Aan de hand van officiële MTA-modules gaat u aan de slag met de essentiële kern van projectmatig werken. Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met onze businesspartner NCOI.

Voor wie

Wilt u uw vaardigheden in projectmatig werken verder ontwikkelen? Dan is deze opleiding ideaal voor u.

Aanpak

Met deze korte en praktijkgerichte opleiding kunt u werken en leren perfect combineren. U volgt meerdere inspirerende bijeenkomsten. Daarnaast kunt u gebruikmaken van een moderne online leeromgeving. In de opleiding gaat u direct aan de slag met vaardigheden als doelen stellen, plannen, projectorganisatie en communicatie. Deze opleiding op MBO-niveau wordt verzorgd door zeer ervaren docenten. Zij hebben veel ervaring met projectmanagement. Naast de bijeenkomsten voert u verschillende praktijkopdrachten uit. Hierin past u alles wat u leert toe. Dit maakt u al meteen succesvol in uw werk.

Studiemateriaal

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Diploma

U rondt de opleiding af met een schriftelijk examen. Heeft u een voldoende voor dit onderdeel behaald, dan ontvangt u het diploma 'MBO Projectmatig Werken' van NCOI. Vanuit deze MBO-opleiding kunt u doorstuderen naar diverse MBO-opleidingen (niveau 3 en 4) van het MBO College van onze businesspartner NCOI.

Inhoud

Inhoud

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Projectmatig werken

 • Wat komt er kijken bij een project?
 • Rollen en taakverdeling in projecten
 • Opzetten van een project
 • Organiseren van projecten en events

Doelen stellen

 • Werken met doelen
 • SMART-doelen stellen
 • Haalbaarheid van doelen en risico's

Plannen en organiseren

 • Projectplanning
 • Deadlines en mijlpalen
 • Methoden om planningen te maken
 • Projectorganisatie
 • Samenstelling van het projectteam
 • Organiseren van projecten en events

Bewaken en controleren

 • Bewaken van doorlooptijden en deadlines
 • Werken met draaiboeken
 • Kostenbewustzijn
 • Afronden van een project

Diploma

U rondt de opleiding af met een schriftelijk examen. Heeft u een voldoende voor dit onderdeel behaald, dan ontvangt u het diploma 'MBO Projectmatig Werken' van NCOI. Vanuit deze MBO-opleiding kunt u doorstuderen naar diverse MBO-opleidingen (niveau 3 en 4) van het MBO College van onze businesspartner NCOI.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 990,-
Studiemateriaal: € 125,-
Examenkosten: € 195,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

MBO Projectmatig werken

Cursusvorm:

MBO-opleiding

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.