Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding MBO Projecten managen in de bouw

Cursusvorm:

MBO-opleiding

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Zonder goed management lopen projecten mogelijk in de soep en daarmee het algehele bouwproject. Wilt u zich verdiepen in het managen van projecten in de bouw en zich zo voorbereiden op een mogelijke functie als projectmanager? Of vindt u het leuk om af en toe een project te managen en wilt u leren hoe u dit moet doen? In beide gevallen is deze MBO-deelopleiding een goede keuze. Deze opleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met NCOI, onze businesspartner.

Voor wie

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor (aankomend) projectmanagers in de bouw die zich op erkend MBO-niveau willen ontwikkelen tot een volwaardige projectmanager in de bouw. Ook als u geen projectmanager bent en gewoon wilt weten hoe projectmanagement in elkaar steekt, dan is deze opleiding zeer interessant.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten, een zeer moderne online leeromgeving en uw werkomgeving maakt deze opleiding uniek. U ontwikkelt de kennis en vaardigheden die u nodig heeft als projectleider in de bouw. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten, die uw dagelijkse beroepspraktijk uitstekend begrijpen. Daarnaast voert u diverse praktijkopdrachten uit, waarin u alles wat u leert toepast. Dit maakt u al meteen succesvol in uw werk.

Studiemateriaal

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Voorbereiding en studiebelasting

Voor het bestuderen van de theorie en het maken van de praktijkopdrachten kunt u rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 3-5 uur per studiebijeenkomst.

Diploma

De opleiding wordt afgerond met een schriftelijk examen. Bij een voldoende beoordeling van het examen ontvangt u het NCOI-diploma 'MBO Projecten Managen in de Bouw'. Dit diploma kunt u mogelijk inbrengen in een van onze erkende MBO-opleidingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een studieadviseur van ISES.

Inhoud

Inhoud

De opleiding bestaat uit 6 bijeenkomsten waarin ruim aandacht wordt besteed aan de volgende onderwerpen:

Plannen en organiseren van het project

 • Effectieve inrichting van bouwprojecten
 • Werkvoorbereiding
 • Faseren van het project

Projectmanagement

 • Projectleiding
 • Projectmanagementaspecten
 • Projectmanagementvaardigheden

Sturing geven aan projecten

 • Praktisch leidinggeven
 • Sturen op resultaat
 • Communiceren binnen projecten

Bouwprocesbeheersing

 • Kwaliteitsmanagement
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid en milieu

Diploma

De opleiding wordt afgerond met een schriftelijk examen. Bij een voldoende beoordeling van het examen ontvangt u het NCOI-diploma 'MBO Projecten Managen in de Bouw'. Dit diploma kunt u mogelijk inbrengen in een van onze erkende MBO-opleidingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een studieadviseur van ISES.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 990,-
Studiemateriaal: € 125,-
Examenkosten: € 195,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

MBO Projecten managen in de bouw

Cursusvorm:

MBO-opleiding

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.