Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding IPMA-D Project Management

IPMA-D Project Management
Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Wilt u, als (aankomend) projectleider, teamleider of projectmedewerker, uw competenties op het gebied van projectmanagement ontwikkelen? Ze toetsen aan de uitstekend gewaardeerde IPMA D-beroepserkenning? Dan is deze opleiding een goede keuze. U versterkt uw kennis van een combinatie van aspecten van het vakgebied projectmanagement.

Officieel erkend

U sluit de training IPMA D Project Management af met de officiële en internationale certificering IPMA D. IPMA is een internationale beroepsvereniging in meer dan 40 landen, die brancheonafhankelijke internationale projectmanagementcompetenties heeft ontwikkeld. De IPMA-examens worden in Nederland afgenomen door IPMA Certificering Nederland.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor (aankomend) teamleiders, projectleiders of -medewerkers die IPMA D-gecertificeerd willen worden.

Aanpak

De training is praktisch en biedt inzicht in uw dagelijkse projectmanagementomgeving. Daarnaast vindt er een externe beoordeling van uw projectmanagementcompetenties plaats. U ontwikkelt praktijkgerichte kennis van zowel harde projectmanagementmethoden en -technieken als zachte vaardigheidsaspecten, die u direct gaat toepassen in uw dagelijkse werk.

Voorkennis

Projectmedewerkers en beginnende projectmanagers met HBO-werk- en -denkniveau. Ervaring in projectmanagement is niet vereist. Kennis op het niveau van PRINCE2® Foundation is een pre.

Studiemateriaal

ISES gebruikt het meest actuele studiemateriaal, dat perfect is afgestemd op de exameneisen en de ontwikkeling van uw competenties. Tevens beschikt u over een moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, plus aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Certificaat

Ter afronding van de training neemt u deel aan het externe examen van IPMA Certificering Nederland, waarmee u het officiële certificaat 'IPMA D' kunt behalen. De kosten van het examen van IPMA Certificering Nederland zijn ongeveer € 580,-. De prijs is onder voorbehoud van tariefswijzigingen.

Inhoud

Inhoud

  • Richten en inrichten: opstarten en inrichten van het project met het oog op een effectieve beheersing en communicatie in relatie tot de businesscase en de belangen van de diverse stakeholders
  • Geld in projecten: financiële basiskennis (balans, winst-en-verliesrekening) en ondersteuning voor investeringsbeslissingen (businesscase)
  • Tijd in projecten: opzetten van een productgerichte planning, netwerkplanning, planningstechnieken, Earned Value Analysis
  • Leiderschap en gedrag: leiderschapsmodellen, groepsvorming en groepsdynamica, motivatie en communicatie

Certificaat

Ter afronding van de training neemt u deel aan het externe examen van IPMA Certificering Nederland, waarmee u het officiële certificaat 'IPMA D' kunt behalen. De kosten van het examen van IPMA Certificering Nederland zijn ongeveer € 580,-. De prijs is onder voorbehoud van tariefswijzigingen.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Code: ISES-IDPM
Totaal: € 2.178,-
Inclusief locatie- en arrangementskosten, exclusief btw.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

IPMA D Project Management

Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.