Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding IPMA-B Certified Senior Project Manager

IPMA-B Certified Senior Project Manager
Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

IPMA B is de officiële certificering voor senior projectmanagers die zeer hoog staat aangeschreven. Deze training bereidt u zeer goed voor op het behalen van het certificaat. U leert beter samenvatten en rapporteren, en u bent na de training helemaal klaar voor de uitdagende interviews door de assessoren van IPMA Certificering Nederland.

Officieel erkend

U sluit de training IPMA B Certified Senior Project Manager af met de officiële internationale certificering IPMA B. IPMA is een internationale beroepsvereniging in meer dan 40 landen, die brancheonafhankelijke internationale projectmanagementcompetenties heeft ontwikkeld op 4 niveaus, van IPMA D tot IPMA A. Nederland heeft zijn eigen IPMA Nederland beroepsvereniging, die de internationale competenties heeft vertaald naar de Nederlandse Competence Baseline (NCB). Deze NCB-competenties fungeren als referentie voor uw IPMA-opleiding.

Voor wie

De training is ontwikkeld voor project-, portfolio- en programmamanagers met minimaal 5 jaar projectmanagementervaring (in de laatste 8 jaar). Van deze 5 jaar bent u 3 jaar als verantwoordelijk programmamanager of projectmanager van complexe projecten werkzaam geweest. U heeft de wens om IPMA B-gecertificeerd te worden.

Aanpak

Gedurende het begeleidingstraject worden alle competenties die een (senior) projectmanager nodig heeft om complexe projecten uit te voeren omgezet in leerdoelen. U krijgt in een mix van workshops, rollenspelen, intervisies, simulaties, huiswerkopdrachten, literatuurstudies en locatiebezoeken, de gelegenheid de aanwezige competenties in een leeromgeving en in de praktijk toe te passen en verder te ontwikkelen. Een eigen ingebracht project dient als leidraad gedurende de begeleiding.

Voorkennis

Kennis op IPMA C-niveau is noodzakelijk, evenals ervaring (zie: Voor wie). Uw vooropleiding ligt op HBO- of WO-niveau of op het niveau van de opleiding IPMA C Project Management. Relevante werkervaring kan een lagere vooropleiding compenseren.

Studiemateriaal

ISES gebruikt het meest actuele studiemateriaal, dat perfect aansluit bij de exameneisen voor IPMA B. Tevens beschikt u over een moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, plus aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Diploma

Ter afronding van het programma neemt u deel aan de externe certificering IPMA B door IPMA Certificering Nederland. De certificering door IPMA Certificering Nederland bestaat uit een 360-gradenmeting, een self-assessment, een projectrapport en een interview. De kosten voor certificering IPMA B door IPMA Certificering Nederland bedragen ongeveer € 2.500,-. De prijs is onder voorbehoud van tariefswijzigingen.

Inhoud

Inhoud

  • Kick-off
  • Feedbacksessie projectsamenvatting
  • Feedbacksessie projectrapport
  • Interviewsimulatie

Uitgaande van de ingebrachte projecten worden de omschreven leerdoelen gedurende de begeleiding zowel theoretisch als praktisch getoetst door zowel de coach (inhoudelijk), de procesbegeleider en de interne mentor (personal improvement), als uzelf.

Diploma

Ter afronding van het programma neemt u deel aan de externe certificering IPMA B door IPMA Certificering Nederland. De certificering door IPMA Certificering Nederland bestaat uit een 360-gradenmeting, een self-assessment, een projectrapport en een interview. De kosten voor certificering IPMA B door IPMA Certificering Nederland bedragen ongeveer € 2.500,-. De prijs is onder voorbehoud van tariefswijzigingen.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 2.390,-
Studiemateriaal: € 175,-
Certificeringsbegeleiding: € 990,- (optioneel)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
U kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

IPMA B Certified Senior Project Manager

Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.