Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding HBO training projectmanagementvaardigheden

Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Wilt u uw projectmanagementvaardigheden in een korte tijd op HBO-niveau ontwikkelen? Dan is de HBO Training Projectmanagementvaardigheden een uitstekende keuze voor u. De training biedt u een uniek en uiterst vaardigheidsgericht programma. U leert werkzaamheden plannen en beheersen en doelgericht te werken. De training is zeer praktijkgericht vormgegeven en u leert met een kleine groep medestudenten van ervaren trainers. De training wordt uitgevoerd door onze businesspartner Hogeschool NCOI.

Uw resultaat

Tijdens het programma werkt u aan uw eigen projectmanagementvaardigheden. U verwerft hierdoor inzicht in de kenmerken van projectmanagement. Zo leert u werkzaamheden te plannen en te organiseren en de fases die in een project voorkomen begrijpen. Ook leert u randvoorwaarden van een project beheersen en doelgericht te werken aan de juiste prioriteiten. Daarnaast versterkt u uw eigen communicatierepertoire waardoor u slagvaardiger kunt werken. U sluit het programma af met een certificaat dat mogelijk vrijstelling op kan leveren in verschillende volledige HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI.

Voor wie

U wilt uw projectmanagementvaardigheden snel en intensief ontwikkelen op HBO-niveau.

Aanpak

Tijdens de bijeenkomsten wordt er met diverse werkvormen gewerkt. U oefent levensechte situaties aan de hand van cases en rollenspelen, die op individueel niveau kritisch worden geanalyseerd. U geeft en krijgt hierbij feedback en brengt uw eigen ervaringen in. Het interactieve karakter maakt het programma erg inspirerend.
Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Indien u toegelaten wordt tot de HBO Bacheloropleidingen Management of Bedrijfskunde ontvangt u gegarandeerd vrijstelling.
De training wordt verzorgd in kleine groepen met maximaal 12 deelnemers, waardoor u veel persoonlijke aandacht van uw trainer krijgt.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke vooropleiding nodig.

Studiemateriaal

In deze training wordt gebruik gemaakt van het meest actuele studiemateriaal. Tevens beschikt u over een moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, plus aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Diploma

U rondt de HBO Training Projectmanagementvaardigheden af met een projectplan als eindopdracht. Na een succesvolle afronding van deze opdracht ontvangt u het zeer gewaardeerde diploma 'HBO Training Projectmanagementvaardigheden'.

Inhoud

Inhoud

Tijdens het programma komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Kenmerken van projectmatig werken

 • Doelstellingen projectmanagement binnen uw organisatie
 • Wat is projectmanagement?
 • Uw rol in het project
 • Succes- en faalfactoren van projecten

Projectmatig werken

 • Heldere doelstellingen
 • Resultaatgericht werken
 • Het projectplan
 • De opdracht en resultaatbeschrijving
 • De fasering van projecten
 • Projectbeheersing
 • De projectorganisatie

Communicatie binnen projecten

 • Teamvorming binnen projecten
 • Teamrollen
 • Communicatie binnen projecten
 • Spanningen en conflicten

Planning en organisatie

 • Timemanagement
 • Planmatig werken
 • Plannen en organiseren
 • Plannen van taken en activiteiten

Diploma

U rondt de HBO Training Projectmanagementvaardigheden af met een projectplan als eindopdracht. Na een succesvolle afronding van deze opdracht ontvangt u het zeer gewaardeerde diploma 'HBO Training Projectmanagementvaardigheden'.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Code: ISES-HTPM
Totaal: € 2.003,50
Inclusief locatie- en arrangementskosten, exclusief btw.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO training projectmanagementvaardigheden

Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.