Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding HBO Leergang Projectmanagement

Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Bent u op zoek naar een compleet en afgerond programma voor projectmanagement? Dan is de HBO Leergang Projectmanagement een uitstekende keuze. In dit programma ontwikkelt u de juiste projectmanagementkennis en -vaardigheden. ISES voert dit programma uit samen met onze businesspartner NCOI.

Voor wie

U kunt deelnemen aan de leergang als u zich wilt ontwikkelen tot senior projectmedewerker of projectmanager. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Aanpak

Tijdens de bijeenkomsten leert u alle essentiële thema's uit het vakgebied van projectmanagement en organisatiekunde en de daarbij behorende aspecten begrijpen. Deze thema's en aspecten worden u uitgelegd door topdocenten die in de praktijk werkzaam zijn. Tijdens de bijeenkomsten wordt voor u een koppeling gemaakt tussen de theorie en de praktijk.

Voorkennis

U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Online leeromgeving

Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze moderne online leeromgeving.

Vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Indien u toegelaten wordt tot de HBO Bacheloropleiding Bedrijfskunde, specialisatie Projectmanagement van onze businesspartner NCOI ontvangt u gegarandeerd vrijstelling.

Diploma

De modules Bedrijfseconomische aspecten en Management en organisatie worden afgesloten met een schriftelijk examen. De overige modules worden met een praktijkgerichte opdracht afgerond. Bij een voldoende beoordeling voor alle onderdelen ontvangt u het NCOI-diploma 'HBO Leergang Projectmanagement'.

Inhoud

Inhoud

De leergang is opgebouwd uit 2 fases:

Fase 1: Bedrijfskundig projectmanagementManagement en organisatie

(6 bijeenkomsten)

 • Management en de besluitvorming in organisaties
 • Organisaties en hun omgeving
 • Motiveren en belonen
 • Organisatiestructuur, sturing en coördinatie

Projectmanagement

(6 bijeenkomsten)

 • Praktisch projectmatig werken
 • Het projectplan
 • Het afronden van een project
 • Het borgen van het projectresultaat

Bedrijfseconomische aspecten

(6 bijeenkomsten)

 • Praktische bedrijfseconomie
 • Werken met getallen
 • Investeringen en business control
 • Financiële informatievoorziening voor managers

Fase 2: Verdieping projectmanagementProjectmanagement en organisatie

(8 bijeenkomsten)

 • Definiëring opdracht en resultaat
 • De projectorganisatie
 • Projectplanningsmethoden
 • Financiële aspecten en budgetten
 • Beheersen van tijd, kwaliteit, organisatie en informatie

Projectmanagement en communicatie

(8 bijeenkomsten)

 • Communicatie in projecten en besluitvorming
 • Omgaan met belangentegenstellingen
 • Effectief onderhandelen
 • Coaching binnen projecten

Praktijkprogramma

In het praktijkprogramma legt u uw praktijkervaringen vast in een portfolio als digitale werkmap. Zo bent u nog actiever bezig met de koppeling van uw opleiding naar de praktijk. Door het volgen van het praktijkprogramma blijft u bovendien parallel lopen met het HBO Bachelorprogramma. Het levert u tijdwinst op, als u later wilt doorstuderen naar een HBO Bachelor. Indien u tijdens de opleiding uw praktijkervaringen gestructureerd wilt vastleggen en de mogelijkheid wilt openhouden om later eenvoudig door te stromen naar een Bachelor, adviseren wij u om het praktijkprogramma te volgen. Zie Deelopleidingen en doorstromen voor meer informatie.

Diploma

De modules Bedrijfseconomische aspecten en Management en organisatie worden afgesloten met een schriftelijk examen. De overige modules worden met een praktijkgerichte opdracht afgerond. Bij een voldoende beoordeling voor alle onderdelen ontvangt u het NCOI-diploma 'HBO Leergang Projectmanagement'.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 4.090,-
Studiemateriaal: € 625,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
U kunt deze opleiding ook in 8 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO Leergang Projectmanagement

Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.