Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding HBO Civieltechnisch Projectmanagement

Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Actuele ontwikkelingen binnen de civiele techniek, zoals het gebruik van BIM, geïntegreerde contracten, EMVI en innovatieve technieken, leiden tot nieuwe opgaven voor het bouw- en projectmanagement. In dit unieke programma ontwikkelt u de kennis en vaardigheden die u nodig heeft om uw rol als projectmanager binnen deze complexe civieltechnische projecten een goede invulling te geven. ISES werkt voor dit programma samen met onze businesspartner NCOI.

Voor wie

U wilt zich op HBO-niveau bekwamen in de projectmatige aansturing van complexe projecten in de civiele techniek.

Aanpak

Met deze opleiding ontwikkelt u een brede en actuele kennis van het totale proces van civieltechnische projecten. U ontwikkelt uitstekende vaardigheden op het gebied van projectmanagement en leert zo projecten aan te sturen en uit te voeren binnen de kaders van budget, tijd en kwaliteit. De combinatie van generieke projectmanagementvaardigheden en kennis van actuele civieltechnische projecten maakt u succesvol in ieder civieltechnisch project. In deze unieke opleiding koppelt u steeds de theorie aan de praktijk. Tussen de bijeenkomsten door werkt u aan praktijkgerichte opdrachten.

Voorkennis

U beschikt over basiskennis op het gebied van toegepaste mechanica en constructieleer. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Online leeromgeving

Alles wat u nodig heeft voor uw training vindt u in onze moderne online leeromgeving. Hier vindt u ook aanvullende oefeningen, informatie en kunt u communiceren met mededeelnemers en uw trainer.

Vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Indien u toegelaten wordt tot de HBO Bacheloropleiding Civiele Techniek van onze businesspartner NCOI, waar deze modules ook deel van uitmaken, ontvangt u gegarandeerd vrijstelling.

Diploma

U rondt beide modules af met een praktijkgerichte opdracht. Heeft u voor beide modules een voldoende behaald, dan ontvangt u het NCOI-diploma 'HBO Civieltechnisch Projectmanagement'.

Inhoud

Inhoud

Deze opleiding bestaat uit 2 modules. De volgende onderwerpen komen hierin aan de orde:

Integrale civieltechnische projecten

(6 bijeenkomsten)

 • Data-analyse
 • Omgevingsmanagement
 • Virtueel bouwen met BIM en GIS
 • Mechanisch gedrag van constructies
 • Ontwerpen van bruggen, viaducten en spoorwegen
 • Constructies in gebouwen
 • Innovatieve ontwikkelingen

Civieltechnisch bouwmanagement

(6 bijeenkomsten)

 • Projectdefinitie
 • Ontwerp, bestek, begroting en uitvoering
 • Kostenraming
 • EMVI
 • Uitvoeringsplannen
 • Rapporteren
 • Omgevingsmanagement

Diploma

U rondt beide modules af met een praktijkgerichte opdracht. Heeft u voor beide modules een voldoende behaald, dan ontvangt u het NCOI-diploma 'HBO Civieltechnisch Projectmanagement'.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.890,-
Studiemateriaal: € 350,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
U kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO Civieltechnisch Projectmanagement

Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.