Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde, specialisatie Projectmanagement

Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Projectmatig werken is niet meer weg te denken in organisaties. Hierdoor ontstaat een steeds grotere behoefte aan praktisch opgeleide projectmanagers, die in staat zijn integraal bedrijfskundig te werken en te denken. Dankzij deze erkende opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde, specialisatie Projectmanagement van onze businesspartner Hogeschool NCOI krijgt u de kans om aan deze vraag te voldoen. Het resultaat: u leidt succesvol en zelfverzekerd uw projecten.

Voor wie

Bent u projectmedewerker of projectmanager en wilt u zich ontwikkelen tot volledig HBO Bachelor Bedrijfskunde? Dan is deze opleiding interessant voor u.

Aanpak

HBO Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. U kunt korter of langer over uw opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van uw werkervaring, uw werkplek en de hoeveelheid tijd die u besteedt aan de opleiding. De kosten zijn gebaseerd op 3 jaar. Heeft u langer nodig, dan betaalt u geen extra kosten. U doorloopt tijdens de opleiding meerdere fases. Na het bedrijfskundige fundament kiest u uw specialisatie in de 3e fase richting de essentie van projectmanagement.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de opleiding heeft u toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Heeft u geen (passende) baan, dan kunt u toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie past u de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. U loopt een halfjaar stage. Dat kan aan het eind van uw studie, waarbij u dit combineert met uw afstuderen. Als u eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Met een passende baan in het werkveld is een stage niet meer nodig. U kunt uw opleidingskosten volledig aftrekken van uw belastbaar inkomen bij uw belastingaangifte.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deelnemen aan de HBO Bacheloropleiding met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. U bent minimaal 21 jaar. Indien u niet in het bezit bent van een van de genoemde diploma's, kunt u alsnog instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Hogeschool NCOI.

Getuigschrift

Deze opleiding wordt verzorgd door onze businesspartner Hogeschool NCOI. U behaalt met deze opleiding een erkend diploma. U krijgt het officiële Bachelorgetuigschrift 'HBO Bachelor Bedrijfskunde', met de specialisatie Projectmanagement als extra aantekening. Daarnaast mag u de graad BBA (Bachelor of Business Administration) voeren. De opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert u dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek).

Inhoud

Inhoud

 

Fase 1

 • Management en organisatie [SE]8 EC
 • Bedrijfseconomische aspecten [SE]8 EC
 • Marketingmanagement [MO]8 EC
 • Bedrijfscommunicatie [MO]8 EC
 • Organisatiegedrag [MO]8 EC
 • Projectmanagement [MO]8 EC
 • Eindopdracht [PF]6 EC
 • Praktijkprogramma [PF]6 EC

Fase 2

 • Bedrijfskundig management [MO]12 EC
 • Organisatie en verandering [MO]12 EC
 • Management van bedrijfsprocessen [SE]12 EC
 • Financieel management voor managers [MO]12 EC
 • Eindopdracht [PF]6 EC
 • Praktijkprogramma [PF]6 EC

Fase 3

 • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME]12 EC
 • Inspirerend leidinggeven [MO]12 EC
 • Praktijkprogramma [PF]12 EC

Keuzeprogramma24 EC

 • Projectmanagement
 • Projectmanagement met PRINCE2®
 • Projectmanagement met IPMA C

Afstudeerfase

 • Praktijkprogramma [PF]30 EC
 • Eindscriptie Bedrijfskunde, projectmanagement 30 EC

Examens

De examens zijn een combinatie van praktijkgerichte schriftelijke examens [SE], moduleopdrachten [MO], mondelinge examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. In het programma ziet u hoe ieder onderdeel wordt afgerond. Uiteraard wordt u in uw opleiding hierover per onderdeel volledig geïnformeerd.

Getuigschrift

Deze opleiding wordt verzorgd door onze businesspartner Hogeschool NCOI. U behaalt met deze opleiding een erkend diploma. U krijgt het officiële Bachelorgetuigschrift 'HBO Bachelor Bedrijfskunde', met de specialisatie Projectmanagement als extra aantekening. Daarnaast mag u de graad BBA (Bachelor of Business Administration) voeren. De opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert u dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek).

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten
Kostenoverzicht Ineens Per jaar
(3 termijnen)
Per kwartaal
(12 termijnen)
Per maand
36 termijnen) (alleen voor particulieren)
Dossiervorming € 200,- niet mogelijk niet mogelijk niet mogelijk
Cursusgeld € 7.990,- € 2.876,40 € 719,10 € 239,70
Examenkosten € 2.760,- € 993,60 € 248,40 € 82,80
Competentieontwikkelprogramma (stage) en projectbegeleiding € 1.980,- € 712,80 € 178,20 € 59,40
Afstuderen € 1.185,- € 426,60 € 106,65 € 35,55
Diplomering € 450,- € 162,- € 40,50 € 13,50
Studiemateriaal studierichting Bedrijfskunde € 1.790,- € 644,40 € 161,10 € 53,70
Arrangementskosten Zie onderstaande toelichting

Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO Bachelor Bedrijfskunde, specialisatie Projectmanagement

Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.