Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding Goed Opdrachtgeverschap in Projecten

Goed Opdrachtgeverschap in Projecten
Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Een van de belangrijkste succesfactoren voor succesvol projectmanagement is de optimale samenwerking tussen opdrachtgever en projectmanager. Als opdrachtgever wilt u dat het projectresultaat tot stand komt. U neemt daarbij de verplichting op zich om de middelen te verschaffen die nodig zijn om het projectresultaat te realiseren. Maar als u dit allemaal doet, wat kunt u dan verwachten van uw projectmanager? Hoe houdt u grip op uw project en uw projectmanager, zonder dat het u teveel tijd kost?

Voor wie

Dient u als opdrachtgever een invulling te geven aan projecten, maar is dit niet uw corebusiness? Dan biedt deze training een erg interessante verdieping. Deze training is dan ook erg geschikt voor mensen die in een managementfunctie werkzaam zijn. Hierbij kunt u denken aan een programmamanager, afdelingsmanager of een directielid.

Aanpak

Deze klassikale training is bijzonder praktijkgericht opgezet en wordt verzorgd door ervaren trainers met veel kennis van projectmanagementmethoden. Gedurende de training wordt er veelvuldig ingegaan op eigen casuïstiek afgewisseld met korte theoretische beschouwingen, discussies, evaluaties en onderlinge advisering.

Voorkennis

U heeft ervaring met en verantwoordelijkheid voor het leiden van (deel)projecten. Daarnaast beschikt u over HBO-werk- en -denkniveau.

Studiemateriaal

Wij gebruiken het meest actuele studiemateriaal, dat perfect aansluit bij de eisen van deze training. Tevens beschikt u over een zeer moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, plus aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat 'Goed Opdrachtgeverschap in Projecten'.

Inhoud

Inhoud

Tijdens deze training gaat u aan de slag met onderstaande onderwerpen:

  • Inzicht in uw 'projectomgeving'
  • Verschillen in portfolio-, programma- en projectmanagement
  • Effectief en efficiënt sturing geven aan projecten
  • Verantwoordelijkheden en bevoegdheden daar leggen waar ze 'horen'
  • Tips en trucs omtrent rolopvatting en rolinvulling van projectmanager en opdrachtgever

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat 'Goed Opdrachtgeverschap in Projecten'.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Code: ISES-GOP
Totaal: € 1.199,-
Inclusief locatie- en arrangementskosten, exclusief btw.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Goed Opdrachtgeverschap in Projecten

Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.