Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding Contract Management CATS CM Foundation

Contract Management Foundation
Cursusvorm:

Klassikaal

Duur:

2 dagen

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloaden
Algemeen

Contractmanagement CATS CM Foundation is de eerste training van het totale opleidingsprogramma voor contractmanagers. In 2 dagen leert u de basis voor succesvol contractmanagement, met de beproefde methode CATS CM. Na de training heeft u absoluut meer grip op uw contracten. Door CATS CM merkt u dat door eenvoudige middelen en procedures te gebruiken de contracten bestuurbaar worden.

Voor wie

De training is geschikt voor:

 • Contractmanagers die verantwoordelijk zijn voor het managen van contracten in hun uitvoeringsfase en op zoek zijn naar een duidelijke visie en aanpak om de grip op hun contracten te verhogen
 • Project-, service- of salesmanagers die op grond van hun ervaring de rol van contractmanager krijgen toebedeeld en die kennis willen opdoen over het contractmanagementproces
 • Businessmanagers die zich namens hun bedrijf willen oriënteren op de do's and don'ts bij de implementatie van contractmanagement binnen hun afdeling of organisatie
 • Iedereen die zich wil oriënteren op het vakgebied contractmanagement als mogelijke carrièrestap

Aanpak

Deze training wordt verzorgd door onze businesspartner CM Partners. De theorie in de training wordt afgewisseld met discussie over de eigen situatie, naast opdrachten en oefeningen die individueel of in groepjes van 2 of 3 deelnemers worden gedaan. We streven naar zo breed mogelijk samengestelde groepen wat betreft herkomst van bedrijven, sectoren en type contracten.

Voorkennis

U heeft ervaring in het op operationeel niveau managen van contracten in uitvoering. Of u heeft ervaring als projectleider of servicemanager, dan wel ervaring in account- en salesmanagement.

Studiemateriaal

Wij gebruiken het meest actuele studiemateriaal. Tevens beschikt u over een moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers. U krijgt, naast het cursusmateriaal, het boek 'CATS CM editie 2014, Contractmanagement voor opdrachtgever en leverancier'. Dit Best Practice-boek biedt u een goed naslagwerk en handreikingen in het hoe van contractmanagement. Letterlijk stap voor stap wordt u meegenomen door het complexe traject van de contract lifecycle. Ook de implementatie van het contractmanagement wordt in het boek behandeld.

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het deelnamecertificaat 'Contractmanagement CATS CM Foundation'. Deze training sluit volledig aan bij de eisen van het CATS CM Foundation-examen waarmee u het certificaat 'CATS CM Foundation' kunt behalen. Dit examen zit niet bij de training inbegrepen. U kunt zich hiervoor afzonderlijk aanmelden via Examens.

Inhoud

Inhoud

 • Wat is contractmanagement
 • Waarom contractmanagement
 • De waarde van contractmanagement
 • De voorwaarden voor succesvol contractmanagement
 • De 4 pijlers van de methode CATS CM
 • Work To Be Done versus All Other Contract Matter
 • De rollen binnen contractmanagement
 • Het contractmanagementproces
 • De contractmanagementessentials
 • Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de contractmanager
 • De contractlevenscyclus en de contractomgeving
 • Het contractassessment
 • Het contractrisicoprofiel

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het deelnamecertificaat 'Contractmanagement CATS CM Foundation'. Deze training sluit volledig aan bij de eisen van het CATS CM Foundation-examen waarmee u het certificaat 'CATS CM Foundation' kunt behalen. Dit examen zit niet bij de training inbegrepen. U kunt zich hiervoor afzonderlijk aanmelden via Examens.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

ISES-CMCF
Totaal: € 1.450,-
Inclusief locatie- en arrangementskosten, exclusief btw.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

ContractManagement CATS CM Foundation

Cursusvorm:

Klassikaal

Duur:

2 dagen

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.