Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Opleiding Business Case Management

Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Algemeen

Een goedlopend project, verandertraject of ontwikkeltraject is gebaat bij een goede voorbereiding. Hiervoor kunt u voor de start van uw project, ontwikkeltraject of verandertraject een business­case ontwikkelen. ­Hierin beschrijft en analyseert u alle kansen en problemen die u in het aan­staande traject tegen kunt komen. U ontwikkelt de kennis en kunde om een gedegen businesscase te ontwikkelen, waardoor u uw trajecten goed voorbereid en gestructureerd kunt uitvoeren.

Voor wie

De training is bedoeld voor project- en pro­­gramma­managers, stuurgroepleden, opdrachtgevers, informatiemanagers, lijnmanagers en adviseurs.

Aanpak

De werkvormen sluiten zo breed mogelijk aan bij de verschillende leerstijlen van deelnemers. Er wordt gewerkt met plenaire discussies, reflectie in kleine groepen, theorieoverdracht door middel van presentaties en toepassingsgerichte opdrachten aansluitend op de behandelde theorie. De tussenopdracht zal in de eigen werkomgeving worden uitgevoerd, waar­door snel rendement van de training kan worden verkregen.

Voorkennis

U heeft enige jaren ervaring in een of meer van bovengenoemde functies of rollen. U heeft praktijkervaring met betrekking tot het initiëren en aansturen van projecten en u kent de basis­begrip­pen van ­businesscase als sturingsinstrument, bijvoorbeeld vanuit de PRINCE2®-project­manage­ment­methodiek. Daarnaast beschikt u over basiskennis financieel ­management, zoals winst-en-verliesrekening, balans en cashflow.

Studiemateriaal

Wij gebruiken het meest actuele studiemateriaal. Tevens beschikt u over een moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Business Case Management‘.

 

Inhoud

Inhoud

 

Nut en inhoud van een businesscase

 • Waarom hanteren we een businesscase
 • Wat staat er in: kwalitatieve en kwantitatieve aspecten
 • Kosten, baten, risico’s

Ontwikkelproces van een businesscase

 • Het realisatieproces in beeld brengen met de Value Map
 • Hoe verkrijgt u goedkeuring van een voorstel
 • Draagvlak creëren

Sturingsproces t.b.v. businesscase-realisatie

 • Hoe komt u tot realisatie van benefits
 • Hoe managet u baten en lasten
 • Hoe gebruikt u de businesscase tijdens een project als sturingsinstrument
 • Invulling geven aan programma­management

Portfoliomanagement

 • Hoe komt u tot een prioriteitstelling van ­investeringsvoorstellen
 • Welke methoden en technieken kunt u daarbij hanteren
 • Hoe managet u meerdere businesscases naast elkaar
 • Hoe komt u tot een evenwichtig samen­gesteld investeringsportfolio

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat 'Business Case Management'.

Planning

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons ISESteam u graag op het nummer: 035 - 695 63 00. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Code: ISES-BSM
Totaal: € 1.384,-
Inclusief locatie- en arrangementskosten, exclusief btw.

Locatie- en arrangementskosten

ISES regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Business Case Management

Cursusvorm:

Klassikaal

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Advies nodig?

Maatwerkopleiding?

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.