Projectmanagement: een veranderend werkveld

Veranderen is een constante factor in ondernemen. Maar uw huidige business moet wel gewoon doorgaan. Alles draait om flexibel inspelen op de veranderingen en wensen. Hoe? Effectief projectmanagement en change management helpen u hierbij.

Het vakgebied van de projectmanager is de laatste jaren hevig opgeschud door succesvolle methodieken en werkwijzen, veelal gebaseerd op het Agile- en Lean-gedachtegoed. ISES laat (toekomstige) projectmanagers beter presteren door hen te helpen bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor het doorvoeren van veranderingen.

ISES biedt samen met partner Computrain het meest complete aanbod van vakopleidingen, methoden, technieken, trainingen en certificeringen op het gebied van project- en changemanagement. Denk aan PRINCE2, IPMA, Agile, Lean, programma- en portfoliomanagement, et cetera.

Of u nu net start of al werkervaring heeft, met onze projectmanagement-opleidingen tilt u uw carrière naar een hoger niveau. Bekijk hier welke opleiding of training u vooruit kan helpen.

Sluiten Bekijk alle opleidingen

Veelgestelde vragen

Financiële zaken

 • Kan ik in termijnen betalen?

  ISES biedt u de mogelijkheid het cursusgeld van de trainingen en opleidingen in termijnen te betalen. Dit kunt u bij uw inschrijving aangeven. In de brochure en op deze website treft u de vastgestelde termijnen per opleiding. Bij een termijnbetaling dient u rekening te houden met een toeslag van 8% op het cursusgeld. De betaling geschiedt middels automatische incasso en de betalingstermijn mag de duur van de opleiding niet overschrijden.

Bijeenkomsten

 • Ik mag niet alles eten. Wordt daar bij de lunch rekening mee gehouden?

  Op de locatie vindt de lunch meestal in buffetvorm plaats, zodat u uit allerlei producten kunt kiezen. Mocht u toch een bepaald dieet volgen of een allergie hebben, waardoor u een zeer beperkte keuze uit producten heeft, dan kunt u dat via het contactformulier doorgeven, zodat we de locatie op de hoogte kunnen stellen.

 • Kan ik een gemiste (trainings)bijeenkomst inhalen?

  Trainingen
  Het is niet mogelijk om een gemiste trainingsdag in te halen (in een andere groep). Wel bieden wij u de mogelijkheid om de gehele training op een later tijdstip te volgen. Dit kunt u aan ons kenbaar maken door een wijzigingsformulier volledig in te vullen en ondertekend retour te sturen. Aan het doorschuiven van de training zijn kosten verbonden. U kunt het wijzigingsformulier aanvragen via telefoonnummer 035 - 695 63 00 of via het contactformulier.

  Opleidingen/modules
  Indien de bijeenkomstenplanning het toelaat, biedt ISES u de mogelijkheid om een bijeenkomst op een ander moment in te halen, in een andere groep. Wanneer u van deze gelegenheid gebruik wenst te maken, adviseren wij u dit tijdig aan ons kenbaar te maken, telefonisch of via het contactformulier. Graag vernemen wij van u de datum van de bijeenkomst die u niet kunt bijwonen in uw eigen groep. Wij versturen u per e-mail de alternatieven die wij u op dat moment kunnen aanbieden. U kunt vervolgens aangeven van welke inhaalmogelijkheid u gebruik wilt maken.

 • Wanneer is de vakantieperiode gepland?

  Vanaf half juli tot en met half augustus verzorgt ISES minder trainingsbijeenkomsten vanwege de vakantieperiode. Ook rond Kerst en Oud & Nieuw worden er geen bijeenkomsten gepland. Met regiogebonden vakanties (bijvoorbeeld carnaval) houdt ISES geen rekening.

Examens en afronding

 • Hoe kan ik me inschrijven voor een examen?

  Via deze website kunt u zich inschrijven voor het examen. Geef uw voorkeursdata, -locaties en –tijden op, met één alternatieve datum. Vrijwel alle examens kunnen op elk gewenst tijdstip tijdens kantooruren worden afgelegd, mits er plaats is. Zo niet, dan wordt de alternatieve datum op uw voorkeurslocatie gereserveerd. U ontvangt van ons een bevestiging van inschrijving.

  Als u een erkende MBO- of Bacheloropleiding volgt, wordt een groot deel van de examens afgenomen door NCOI Opleidingsgroep. Hiervoor hoeft u zich niet apart in te schrijven: u ontvangt een examenuitnodiging van NCOI. Deze examens worden op zaterdag in de regio Utrecht afgenomen.

 • Kan ik een examen verschuiven of annuleren?

  Het is mogelijk om een examen te annuleren of te verschuiven. Houd wel rekening met bijkomende kosten. Dat kan variëren van een vergoeding voor de administratieve kosten, tot de volledige examenkosten als u zich een aantal dagen voor het examen afmeldt. Bekijk alle informatie hierover op de pagina Examens.

 • Ontvang ik een diploma/certificaat?

  Na afloop van de training ontvangt u een certificaat van deelname. Voor een groot aantal trainingen kunt u ook een examen afleggen. Hiervoor kunt u zich, los van de training, inschrijven op de site. De examenprijzen zijn niet standaard bij de training inbegrepen, tenzij het in de kostenspecificatie vermeld wordt.

 • Wat zijn de kosten van een examen?

  Meer informatie vindt u op de pagina Examens. Alle prijzen zijn exclusief btw. Zakelijke klanten ontvangen een factuur, particuliere klanten moeten vooraf betalen. Bovenstaande bedragen zijn exclusief € 25,- administratiekosten. 

 • Zijn de examens Nederlands- of Engelstalig?

  Vrijwel alle examens zijn Engelstalig. Voor specifieke informatie over een examen kunt u contact opnemen met onze adviseurs via telefoonnummer 035 - 695 63 00 of via het contactformulier

Inschrijven

 • Is mijn inschrijving in goede orde ontvangen en verwerkt?

  Wanneer u zich via de website van ISES heeft ingeschreven, ziet u na de inschrijfprocedure een bevestigingspagina. Binnen enkele dagen na aanmelding ontvangt u tevens een schriftelijke bevestiging van inschrijving.

  Daarnaast ontvangt u voor de start van uw opleiding een mail met uw inloggegevens voor e-Connect, uw persoonlijke ISES website. Hier ziet u wanneer de bijeenkomsten zijn, wie uw trainer is en waar en hoe laat u verwacht wordt.

 • Kan ik een training of opleiding doorschuiven?
  ISES biedt u de mogelijkheid een training, opleiding of module door te schuiven naar een volgend startmoment. De kosten voor deze wijziging bedragen € 125,-. U dient een wijziging binnen een training of opleiding 6 weken voor aanvang van de geplande bijeenkomst via het wijzigingsformulier door te geven. Dit wijzigingsformulier kunt u downloaden via e-Connect of telefonisch aanvragen via telefoonnummer 035 - 695 63 00.
 • Kan ik mijn inschrijving annuleren?

  Met inachtneming van artikel 6 van onze Algemene Voorwaarden kunt u, indien gewenst, uw inschrijving annuleren.

 • Kan ik vrijstelling(en) voor mijn opleiding aanvragen?

  Vrijstellingen kunnen alleen schriftelijk worden aangevraagd met het formulier dat u hieronder kunt downloaden. U dient een duidelijke motivatie te vermelden. De kosten voor het aanvragen van vrijstelling(en) bedragen € 75,-. Wanneer u zich definitief inschrijft voor een opleiding, worden deze kosten verrekend met het cursusgeld. De examencommissie laat u binnen tien werkdagen schriftelijk weten of een vrijstelling is toegekend.
   
  Klik hier om het vrijstellingsformulier te downloaden.

Studiemateriaal

 • Moet ik het studiemateriaal zelf aanschaffen?

  ISES verzorgt al het benodigde studiemateriaal. Het studiemateriaal wordt per training/module samengesteld en bestaat uit boek(en) en eventueel een reader.

 • Waar wordt het studiemateriaal bezorgd?

  Wanneer u een trainingen volgt ontvangt u uw studiemateriaal tijdens de eerste bijeenkomst. Aanvullende materialen worden door uw trainer uitgereikt.

  Volgt u een opleiding dan ontvangt u het studiemateriaal uiterlijk een week voor de start van de opleiding, via PostNL op uw privéadres of zakelijk adres. U kunt zelf uw voorkeur op het inschrijfformulier aangeven. Verzending per koerier is niet mogelijk.

  Het studiepakket wordt door PostNL bezorgd op uw trainingslocatie. Op het studiemateriaal van ISES is copyright van toepassing en wordt daarom alleen hardcopy verstuurd. U kunt het dus niet per e-mail ontvangen. De online leeromgeving is alleen via e-Connect beschikbaar.

 • Wanneer ontvang ik mijn studiemateriaal?

  Bij trainingen ontvangt u uw studiemateriaal tijdens de eerste bijeenkomst. Aanvullende materialen worden door uw trainer uitgereikt.

  Als u een opleiding volgt, staat twee tot vier weken voor aanvang de inhoud van de lessen en de voorbereiding op e-Connect, uw persoonlijke ISES-website. De studieboeken ontvangt u uiterlijk een week voor de start van de opleiding. Bestaat uw opleiding uit meerdere modules (vakken), dan ontvangt u per module het bijbehorende studiepakket.

  ISES besteedt de grootste zorg aan de ontwikkeling en verbetering van het studiemateriaal. Wij werken met een continue kwaliteitscyclus. Hiermee zorgen wij ervoor dat het materiaal altijd up-to-date is. Om die reden is het dan ook niet mogelijk om het studiemateriaal eerder te ontvangen.

Overig

 • Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

  U kunt alle gegevens zelf aanpassen op e-Connect bij Mijn Profiel. Er zijn twee uitzonderingen: uw naam en bank/gironummer. Als u hier iets in wilt wijzigen, kunt u dat telefonisch doorgeven of via het contactformulier. U ontvangt een bevestiging per e-mail.

 • Wat is e-Connect?

  Alle deelnemers en trainers hebben toegang tot e-Connect, een digitale omgeving met alle relevante informatie over uw training of opleiding. U kunt hierbij denken aan praktische informatie over uw opleiding, training en bijeenkomsten, maar ook de lesinhoud van een module, exameninformatie, examenuitslagen, de studiegids voor uw opleiding, uw digitale dossier en de mogelijkheid om met andere deelnemers en uw trainer te communiceren. Ga voor meer informatie naar de pagina e-Connect.

 • Wat is EVC?

  EVC staat voor Erkenning van eerder Verworven Competenties. Dit betekent dat datgene wat u op school, in uw werk of in uw privéleven geleerd heeft, beoordeeld en erkend wordt. EVC maakt de kennis, inzichten en ervaringen die u in uw leven heeft opgedaan zichtbaar. Om dit mogelijk te maken wordt gezamenlijk met u op een gestructureerde wijze informatie verzameld. Het resultaat wordt vervolgens vastgelegd in een Ervaringscertificaat. Dit certificaat dient als bewijs van uw kennis en kunde en is heel zinvol als u zich verder wilt ontwikkelen in een vervolgopleiding, of als u bij een sollicitatie duidelijk wilt aangeven waar u staat en over welke competenties u reeds beschikt. Meer informatie hierover vindt u op www.evc-centrum-nederland.nl.

Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.